Nygammalt med OWE THÖRNQVIST


Owe Thörnqvist, gäst i höstens första Nygammalt.¤    - Det var ju Ulf Thorén som satte fart på det hela.
Livet är i mycket en slump. Så också, och det i synnerligen hög grad. Owe Thörnqvists comeback på den svenska nöjeshimlen. En comeback som enligt Owe själv är det direkta resultatet av en viss herr Thoréns envishet. Det började med TV-programmet "Att komma igen" - Ulf Thoréns näst sista - och sen har det rullat vidare för Owe.

På fredag är det TV:s tur att lägga beslag på senor Thörnqvist från Uppsala. Vi möter honom i nypremiären på Nygammalt. Dagen till ära har han letat fram sitt gamla dragspel - det var ju med det instrumentet det hela började en gång för länge sedan. Med - och ibland utan - dess hjälp botaniserar han nu ibland sina nyutslagna blommor och slitstarka eterneller.
    - Jag har tänkt mig ett potpurri av gammalt och nytt, säger Owe, ett potpurri styrt av publikens önskningar, tilläger han.

Under sina krogturnéer har han inte utan en viss glad förvåning kunnat notera at publiken har förvånansvärd god reda på hans gamla slagnummer.
    - Allt går så fort inom nöjesbranschen. Är man borta från rampljuset att tag faller man snabbt i glömska. Men det verkar på några sätt som om mina texter levt sig kvar i folks medvetande och blivit begrepp.

-------------------------------------------------------------
RÖSTER I RADIO TV ¤ Den 26 oktober 1979


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0