Povel Ramels "KARAMELLODIER" / 1972
En lycklig lagerkransad Povel får en grattiskram av fru Susanna och
dotter Lotta.

I förra veckan hade Povel Ramel premiär på en ganska ..... krogshow på Berns. Man saknar ord att beskriva vad den ..... publiken under en och en halv timme ..... av. Hela det ..... gamla gänget med Martin Ljung, Brita Borg, Gunwer Bergqvist och Monica Zetterlund verkar ..... än vanligt. Till dessa gamla ..... har man fogat Berns barn, 12, tämligen ..... ungdomar som verkligen inte kan bli mycket ..... "Karamellodier" kallas det ..... spektaklet, som är det ..... som hänt svenskt nöjesliv på mycket länge.

Martin Ljung verkar ..... än någonsin och har ett 23-minuters pantomimnummer som inte kan bli ..... Brita Borg, den ..... primadonnan, har ett par entréer som får publiken att ..... Gunwer Bergqvist har inte förändrats på de senaste 10 åren utan är lika ..... som vanligt. Monica Z är den ..... röda tråd jag sett och sjunger bland annat "Underbart är kort" så man vill gråta av ..... Om Povel, karamellkokaren själv, kan man väl bara undra hur i ..... han kan ..... sig så efter alla dessa år.

-------------------------------------------
FOTNOT: Eftersom de flesta omdömen i samband med denna premiär redan är använda kan, som extra service, läsaren själv här fundera ut sin egen recension. Som en hjälp på traven kan man använda sig av följande ord i den här ordningen: Fantastiskt, förtjusta, njöt, kära, vitalare, idoler, unika, bättre, lysande, roligaste, magnifikare, jubla, vackraste glädje, helskotta förnya.

I övrigt är det väl bara att önska att så många som möjligt i detta land får tillfälle att se Povel och de andra. Det känns så orättvist annars.


En slösande prakt. Per Lekangs kläder är färgstarka, Gordon Marshs
koreografi likaså.


Detta är en typisk person och så heter han också Typing. Martin
Ljung berättar hur det känns.


Det bejublade gänget - applåderna ville aldrig sluta och Bernspubliken
ville bara höra mer och mer.


En gammal favorit - Brita Borg som Fat Mammy Brown. Men tro inte
att hon sjunger det man väntat sig.


Det gamla gänget: Monica, Gunwer, Martin, Brita och Povel överfölls
av gratulanter och överöstes med presenter.


Povel får en hjärtlig kram av Gunwer Bergqvist och Brita Borg.Jublet visste inga gränser när ridån gick ner för Povel-premiären på Berns. Salongerna var packade till bristningsgränsen - och så kommer det att förbli veckorna framöver. 30, 20 eller 15 kronor kostar kalaset, i entré alltså... Men det är det värt. Uppe på en läktare hittade vi en ovanlig premiärgäst: Greta Ekman som övervakade sonen Hasses regi och som fick en puss på kinden av sonsonen Gösta.


Tre generationer Ekman: Mamma Greta, sonen Hasse och sonsonen
Gösta.


Paret Andersson-Zetterström med Lars Amble.


Yngve Gamlin, själv Knäppuppare, kom med fru Ewa.


Kjell-Olof Feldt la en sula på parketten med fru Birgitta.

---------------------------------------------------------------------------------
HÄNT I VECKAN ¤ Den 17 mars 1972


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0