Thore Skogman & Göingeflickorna / 1965
Thore Skogman och Göingeflickorna - vad kan man mer begära i ett
och samma TV-program?

Folksångaren Thore Skogman är verkligen i farten i vår. Han satte sprätt på Hylands hörna förr-förra lördagen, han är melodiradions firare hela mars månad, han blir värd i TV-hjälpens näst sista önskeprogram den 14 mars. Dessutom träffar vi honom på Vellinge gästgivargård utanför Malmö på onsdagskvällen, då det åter är gammeldansdags i TV.

Stockholm och Göteborg har hittills presenterat gammeldans i TV-rutan på sitt sätt, nu är det Malmös tur. Producenten Carl-Gustav Weman därsammastädes tycks veta vad svenska folket vill se och höra (Skogman toppar ständigt önskelistorna till Önskeprogrammet). Weman har alltså städslat Skogman, men därtill Göingeflickorna, vidare gamla Bialitts piga och dräng, vilka heter Gunnel Nilsson respektive Lennart Kjellgren, dessutom både Einar Bodins och Staffan Åkerbergs orkestrer.

Hemvävdare kan det knappast bli. För nytillkomna tittare skall kanske berättas att Bialitt för några år sedan var ett populärt underhållningsprogram från ett studiobyggt värdshus, där frodige och fryntlige Lasse Holmqvist var krögare eller åtminstone värd. Lasse har hoppat av numera som vi vet, just nu sysslar han med att lära danskar lite svenska. Om någon är upptagen onsdag kväll så finns chansen ännu en gång. Det dansas gammeldans på gästgivargården även 22 mars - i en reprissändning.

TV onsdag klockan 20.00-20.30

-------------------------------------------------------------------------------
NORRA VÄSTERBOTTEN ¤ Onsdagen den 10 mars 1965

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0