Yngve Forssélls med Jörgen Edman / 1966

SPÄCKAT OCH TREVLIGT PROGRAM
BJÖDS VID FULLSATT LUCIASOARÉ


Popsångare Jörgen Edman, som gjorde premiär i Yngve Forssélls,
tillsammans med soaréns två "småartister" Ann-Chatrine Hörnberg
och Hans-Olov Stenlund, båda elva år.

Läroverkets aula var fullsatt vid Luciasoarén på tisdagskvällen. Det gladde inte minst arrangörerna. Blindföreningens ordförande Lars Wiklund, Bureå, uttryckte också sin tacksamhet samtidigt som han talade om bakgrunden till Luciainsamlingen och de blindas problem. Programmet var späckat av sång och musik och tog nära tre timmar att avverka.

Skellefteå musikkår inledde Luciasoarén, som i år kan fira 10-årsjubileum. Gladiatorernas avsked ljöd mäktigt över lokalen och den prydligt klädda musikkåren under Birger Rehnströms ledning spelade ytterligare några stycken bl. a. ett potpurri ur Vita hästen. Gunnar Aldemark lättade som vanligt stämnongen med sin avspändhet och humoristiska inlägg, när han presenterade programpunkterna. Det är f. ö. hans 21:a luciaarrangemang. Elva-åriga Ann-Chatrine Hörnberg började med att dra några vinstlotter på utsålda lotterier, innan hon klämde i med sina sångnummer. "End of the world" drog hon igång med så att det ekade i den välfyllda lokalen. Ännu mer tände hennes framförande av "Bergsprängartango". Den spralliga tösen behöver väl inte någon närmare presentation. Hon har varit med i större sammanhang än Lucia-soaréer. Nu senast i en radiotävling, där hon blev fyra bland de "stora" aristerna.

Premiär för 11-åring
Hans-Olov Stenlund heter en liten herre på elva år som för första gången besteg scenen och sjöng "Hej systrar, hej bröder" ackompanjerad av en trio ur Yngve Forssélls band. För att vara premiär gjorde den unge mannen en utmärkt insats. Med inte minsta blyghet försökte han efterapa de "stora" sångartisterna, gjorde små stumma knäböjningar och armrörelser. Första framträdandet var det, men säkert inte det sista.

Jörgen Edman-succé
Efter pausen presenterade Yngves sin nya sångartist, Jörgen Edman, och trots hans halvårslånga uppehåll från scenjobbet gjorde han en utmärkt insats. Clementine, Strangers in the night och slutligen Främmande länder, den låt som Jörgen toppat Svensktoppen med i 13 veckor, bjöd han på och fick som tack hjärtliga applåder.

-------------------------------------------------------------------
NORRA-VÄSTERBOTTEN ¤ Onsdagen den 16 november 1966

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0