Lennart "Klimpen" Häggroth
"KLIMPEN" HÄGGROTH är aktuell igen. Den spelande tränaren för
Kiruna AIF kan spela bort lokalkonkurrenten IFK Kiruna från all-
svenskt kval.

Nu hänger det på "Klimpen" igen. "Klimpen" Häggroth, Colorado-hjälten från 1962, den "levande väggen" som spelade hem Sveriges senaste guldmedlaj i ishockey. Men den här gången rör det sig inte om landslaget. Den här gången rör det sig om div. II.

Det ser nu äntligen ut som om Kiruna ska få ett lag i det kommande hockeykvalet. Och det är ganska anmärkningsvärt eftersom Kiruna varit ledande exportör av allsvenska hockeykanoner till landslaget och allsvenskan, men aldrig själv fått fram något lag med "lukt" på elithockey. Man kan ju bara nämna spelare som Tord Lundström, Lars-Göran Nilsson, Garvis, Sören och Börje Määttä, "Klimpen, Stig Wiklund, Allan Helenefors, Bibbi Sundström, Kalle Sundberg m. fl.

Att få fram så många goda ishockeyspelare, men aldrig något lag är som sagt märkligt, men det beror på att de bägge arvfienderna Kiruna AIF och IFK Kiruna många gånger förstört för varandra. Raderat bort den enes eller andres chanser. Och trots att IFK den här gången leder serien - med en poäng före sista omgången på onsdag - kan det faktiskt bli samma visa igen.
AIF:
    - Vi ger inte IFK någonting gratis.
IFK:
    - Den här chansen tänker vi inte släppa.

Nyckelroll i den här tillställningen har "Klimpen". Den förre landslagshjälten har återvänt till sina hemtrakter, och fungerar som spelande tränare för AIF. Säger:
    - Ja, kanske mest som tränare. Målvaktsjobbet delar jag med en grabb som heter Jan Bergsten.
Vem ska stå på onsdag? Ja, den frågan ville inte "Klimpen" kommentera. AIF har lagt upp sina ritningar, och ingenting får yppas. Tips: Räkna med att "Klimpen" dyker upp i bilden, som något av "gubben i lådan". Det är i sådana här cupmatcher "Klimpen" eldar upp sig själv till stordåd, om det sedan må vara kanadensare, ryssar eller kirunabor som svärmar kring hans kasse. Inte heller att han blivit betydligt rundare om midjan, och inte längre tar ishockey så där våldsamt allvarligt. När det doftar cup tänder "Klimpen".

Räkna också med att det blir ett nytt publikrekord i Matojärvi Islada. Det här är en match som hela Kiruna pratar om. Ska Kiruna äntligen få ett allsvenskt lag?
Fotnot: Redan klara för allsvenskt kval är Hammarby, Häradsbygden, Sandåkern, Nybro och Karlskoga. Västra avgörs den 16 med en direkt seriefinal Surahammar-Fagersta.

-------------------------------------------------------------------------
NORRA-VÄSTERBOTTEN ¤ Onsdagen den 14 februari 1968


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0