Parkkvällar i Piteå igen... / 1965

¤ PROFFS OCH AMATÖRER
¤ NY ORKESTER
¤ VÄRDINNA HAR VALTS


Tolvåriga tvillingflickorna Gun och Britt Öhlund sjöng i parken för
tre år sedan. "Min pudel har fått valpar" hette den visan. I år sjunger
den om "Läppstift på din krage" i stället.

Sommarens parkvärdinna är vald. Hon heter Annbritt Westling, är 18 år och bosatt i Piteå, där hon har bott allt ifrån födseln. Parkkommittén hade generalrepetition på tisdagskvällen och de tre finalistvärdinnorna fick då visa vad de dög till. Helt oförberedda fick de sjunga trivselkvällarnas signaturmelodi "Hej i Piteå-parken" och göra små intervjuer med artisterna. Alla tre flickorna var duktiga men juryns val föll på Annbritt Westling, som har viss vana både som lekledare och värdinna. Hon har nämligen de senaste somrarna feriejobbat dels som lektant vid stadens lekplatser och ifjol som campingvärdinna vid Pite havsbad.

Det blir alltså söta och brunbrända Annbritt som under några - som vi hoppas vackra  - sommarkvällar ska hjälpa Lars Öberg och de andra på badhusparkens scen att charma den mångtusenhövdade publiken. Onsdagen den 23 juni smäller startskottet för den första parkkvällen.

¤ EN "PROFFS" I VECKAN
Ett par nyheter lanseras i år, framkom det vid tisdagskvällens genomgång. Bl a kommer professionella artister att "toppa" kvällarna och den första blir ingen mindre än den glada och roliga Laila Westersund, "Yrvädret från Trollhättan". Man har också engagerat Pelles Showquintett att sköta den musikaliska beledsagningen under de åtta kvällarna.

¤ FLER ARTISTER BEHÖVS
Många av fjolårets lokala förmågor kommer att uppträda i år igen, men det kommer också att bli en hel del nya (ännu okända) artister. Man har ännu inte fått tillräckligt många anmälningar, varför man inte kan säga så mycket om de kommande kvällarnas program, men man räknar med många provsjungningar inom den närmaste tiden. Pelles Showquintett bör vara lockande som "komp".

¤ GAMLA BEKANTA
Provsjungningarna vid tisdagens "genomgång" gick tyvärr litet hackigt för en del, men det berodde på att inga av artisterna hade övat tillsammans med orkestern och det blev lite svårt att redan från början få in samma tempo. Det är ju dock bagateller som enkelt kan rättas till. För de flesta artisterna visade sig ha talang när det bara kom igång, somliga var t. o. m. mycket bra. Torborg Edin t ex som vi såg och hörde en hel del förra året, och hennes partner Lisbeth Johansson sjöng "Johnny Come Latley" på ett sätt som väl kunde hävda sig bland vissa professionella artister.

Några av oss kanske minns det käcka tvillingparet Gun och Britt Öhlund, som uppträdde en parkkväll för tre år sedan och sjöng om pudeln som hade fått valpar. De flickorna har blivit 12 år nu och är alltså stora damer. Därför har de också bytt ut pudelsången mot en annan. "Läppstift på din krage" heter den.

¤ ÅTTAÅRIGT FYND
Publiksuccé kan man vänta sig att lilla åttaåriga Marie-Louise Lundqvist kommer att göra. Hon har inte bara vacker sångröst utan också en verkligt charmerande jargong och naturlighet. Hon berättade öppet för åhörarna hur nervös hon kände sig, men hon vågade sjunga i alla fall, och sedan kändes det bättre. Hon skulle emellertid inte bli sångerska när hon blev stor om hon inte blev en berömd stjärna, berättade hon. Men i så fall skulle hon inte sjunga sådana "fjolliga" sånger som "Snödroppen" och de andra visorna hon hade lärt sig i skolan. Det skulle bli annan sort menade hon. Lasse Öberg hade fullt sjå att inte bli omkulltalad.

Parkkvällarna ser ut att bli mycket lyckade i sommar. Arrangörerna är i år liksom ifjol Piteå stad i samarbete med Piteå köpmannaförening, Konsum, Domus, Tempo, Piteå IF och Piteå-Tidningen. Fjolårets parkkvällar besöktes av i genomsnitt ett par tusen människor, som alla trivdes med den amatörunderhållning som bjöds. I år kan vi vänta at den blir ännu bättre och det är bara att hoppas på bra väder.


Pelles Showquintett svarar för musiken hela sommaren.
Medlemmar:

¤ Sven-Olov Andersson - saxofon

¤ Roger Björkman - bas

¤ Benny Nyman - trummor

¤ Curt-Lennart Adolfsson - klaviatur

¤ Per Isaksson - gitarr

------------------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ April 1965


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0