TOMMY TAUSIS ny i TAGES

FREDDIE SKANTZE LÄMNAR TRUMMORNA


Tommy Tausis (bilden) ny i Tages från den 16 juli.

Från den 16 juli får den göteborgska popgruppen Tages en ny batterist. Freddie Skantze, som varit med från det att gruppen bildades och deltagit i alla dess framgångar, hoppar av och lämnar plats för Tommy Tausis, 20 år, stockholmskille som senast suttit bakom trummorna i det nu upplösta Göteborgsbandet Strangers.

Tommy, som inom popkretsar är mera känd under förkortningen TT, har enhälligt accepterats av de andra grabbarna i Tages som en värdig efterföljare till Freddie. Före sejouren hos Strangers har han spelat trummor i banden Customs, Guy and the Turks, Wild Ones som en gång var Jan Rodhes kompgrupp, Bests och som sagt senast i Strangers. Han hade anbud från Malmöbandet Namelosers också men började hellre hos Tages.
    - Tages har mer jobb, säger han och fortsätter:
    - Det är klart att det är nervöst att börja i ett av Sveriges mest populära band. Men grabbarna tycks ha accepterat mig så varför inte försöka?

TT kommer att sitta bakom kaggarna på en estrad för första gången med Tages lördagen den 16 juli. Första framträdandet den kvällen är i Örebro. Det andra i Karlskoga. Den 13 juli släpps gruppens nya singelplatta där TT skivdebuterar som en Tage. En av låtarna blir gruppens egna "In my dreams". TT kommer också att vara med i Tages stora tack-och-avskedsföreställning för Freddie Skantze i TV den 17 juli. Det blir i pop-programmet "Pop-side" där också Freddie är med.

Avskedet från en av Sveriges mest populära grupper kommenterar Freddie själv på följande sätt:
    - Ingen har bett mig att sluta och det är inte fråga om någon schism i gruppen. Jag har helt enkelt tröttnat på turnélivet. Det är klart att det många gånger är kul resa runt men det är också mycket tröttsamt.
    - Det känns faktiskt som en befrielse att sluta, fortsätter han. Det där med att vara popidol medför att ens personliga frihet försvinner. Och pengarna dom jag onekligen förlorar på att sluta struntar jag i. Jag vill ha min personliga frihet. Men det är klart att jag gärna hoppar in då och då i ett band och tar ströjobb.

Freddie tänker nu ägna sig åt samma verksamhet som sin far i Göteborg - försäkringsbranschen. Men först ska han ta en lång semester och sedan blir det antagligen en studieresa till England.
Tommy Blom, vokalist i Tages säger:
    - Vi har försökt övertala Freddie att stanna kvar året ut. Men han har haft trassel med sin hälsa och vi låter honom naturligtvis bestämma själv. Det har varit underbart kul att ha haft honom med under den tid han varit en Tage.

Freddie Skantze lämnar alltså Tages. Men han har fortfarande kvar sina kontakter med popvärlden. Han är förlovad med den göteborgska popflickan Agneta Wiggfors i Trio MAK Les Soeurs, en grupp på väg uppåt. Från Tages-fronten kan vidare meddelas att en ny LP är under slutfasen av inspelningsverksamheten. Den ska ges ut någon gång i sommar och på den ska den nye batteristen TT debutera som sångare. På den nya singeln lovar alla - Danne Larsson, Tommy Blom, Göran Lagerberg, Anders Töpel och TT - att bandet ska komma med något helt nytt. Något som kanske medför revolution i poptänkandet i Sverige.

-----------------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Juli 1966

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0