Domusvaruhuset i Piteå ger 60 personer arbete

Domusvaruhuset i Piteå, som nu är under tak skall vara färdigt i september.
 

Det som på höstkanten skall presenteras allmänheten som varuhuset Domus i Piteå - d.v.s. det kooperativa storbygget i hörnet Storgatan-Aronsgatan - börjar nu ta form. Arbetet fortlöper efter planerna och man har hunnit så långt att det igår kväll var dags för taklagsfest. Då arbetet på det imponerande byggnadsverket ifjol sattes igång räknade man på byggherrehåll mad att kunna slå upp portarna för de första kunderna i slutet av september.

Det var optimistiskt i överkant, menade en del, men så vitt man i dag kan se kommer det preliminära tidsschemat at hålla. Även om det inte är stort mer än fem månader kvar, fem stympade månader. Byggbranschens gemensamma semester kommer ju i juli och under den tiden torde inte ens den mest energiske byggherre kunna föra verket närmare sin fullbordan.
 
Men företagsledningen andas som sagt optimism. Man har redan praktiskt taget spikat dag före invigningen och även dragit upp riktlinjerna för hur nybyggets färdigställande på lämpligaste sätt skall celebreras. En rundvandring i bygget - som bekant görs den gamla byggnadskroppen mot Storgatan om till oigenkännlighet samtidigt som en ny byggnadskropp vuxit upp på det ställe vid Aronsgatan-Prästgårdsgatan där stadsbor och andra tidigare varit vana att kunna parkera sina bilar - ger ett intryck av liv och rush. Arbetsmomenten går ju alltid in i varandra i ett bygge av den här storleksordningen.
 
Aktuellt just nu är bl a färdigställande av taket på källarplanet, stålslipning av golven i bottenplanet, VVS-arbeten och montering av fasaden. För at nu nämna några moment. Piteå-Tidningen har tidigare berättat detaljerat om hur det nya affärshuset kommer at se ut och vad det kommer att inrymma i färdigt skick. För dagen kan tilläggas att antalet inom varuhusets väggar anställda beräknas till ca 60. Läggs därtill det arbetskraftsbehov som förtetag i den här branschen av den här storleksordningen för med sig så kan man lätt föreställa sig vilken betydelse varuhuset får även ur arbetsmarknadssynpunkt.
 
Taklagsfesten.
Vid fredagskvällens taklagsfest var ett 70-tal inbjudna, däribland entreprenörer och arbetare, samt från Konsums styrelse, förvaltningsråd och revisorer. Affärschefen Henning Boström hälsade välkommen och tackade entreprenörer och jobbare för ett gott arbete. Ingenjör Bengt Larsson framförde gästernas tack för förplägnaden, och den allt igenom trevliga samvaron avbröts först vid midnatt.
 
---------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 12 maj 1962       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0