UNO-X Premiär i Piteå!

- NYA UNO-X ÖPPNAS PÅ STRÖMNÄS -
UNO-X på Strömnäs, Piteå.

I dag öppnas den nya Uno-X-stationen på Strömnäs. Visserligen förefaller det litet malplacerat att öppna serviceanläggning för bilar på ett ställe dit vägen ännu inte nått, men om inte alla löften slår fel kommer väg 506 från bron över strömnäskanalen och ut mot Munksund att vara farbar under senare delen av detta år, och eftersom det går att komma ner till den nya stationen via Källvägen, så har man i alla fall beslutat sig för at öppna. Fast på grund av de mindre goda förbindelserna anser man det nödvändigt att även fortsätta på den gamla platsen ett tag till.
 
När Uno-X startade på Strömnäs för tere år sedan byggdes en provisorisk station vid Strömnäsgatan i avvaktan på att vägarna skulle byggas och den definitiva platsen skulle bli möjlig at bebygga. Vid den tidpunkten räknade man med att vägsystemet skulle vara klart betydligt tidigare än vad som skett. Orsaken till dröjsmålet lär vara att de pengar som Vägförvaltningen haft till förfogande inte räckt till. Och än väntar man förgäves på att vägdelen från bron över strömnäskanalen och ut moy Munksund skall bli färdigbyggd.
 
    - Vi trodde nog att vi skulle bli betydligt fortare klara för flyttning, säger Uno-X-föreståndaren Sture Nilsson. Men nu kan vi i alla fall öppna den nya stationen, även om vi av naturliga skäl kommer att fortsätta den provosoriska ett tag till, tills vägarna blir klara och vi kan flytta över hela affären.
Det betyder att bensinförsäljningen i huvudsak kommer att tills vidare ligga kvar på den gamla platsen, medan den nya stationen kan bjuda på lokaler för smörjning, tvättning, för underredsbehandling, däckservice och en del annat. Det finns också en gör-det-själv-hall, där en bilägare själv kan få mixtra med sin kärra, om han har lust och tid.
    - Vi har lovat att bygga en ordentlig servicestation, och även om det dröjt länge så måste vi nu sätta handling bakom orden, säger hr Nilsson.
 
Sammanlagt omfattar den nya Uno-X-stationen en yta av ca 300 kvm, och har kostat omkring 300.000 kronor.
 
---------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 25 mars 1966
 
Uno-X-tröja. /Tillhör Leif Lidmans samlingar.
 
Den nya Uno-X-stationen på Strömnäs, Piteå. /Tillhör Leif Lidmans samlingar.
-------------------------------------------------------------------
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0