Alla har vi varit små...

 
Uttrycket "alla har vi varit små" stämmer in på oss alla. Bilden som ni ser, lånade min syster av en gemensam bekant. Den föreställer sex ungar som en gång lekte tillsammans på den gata jag bodde på. En av dem är jag. Bilden togs förmodligen 1963, och har alltså några rejäla år på nacken.
 
 
Fr v Karin Stenberg, Roger Lindqvist, Elisabeth Risberg, Jan och Maria Öberg
samt Agnetha Risberg.
 
Karins mor och far, Nisse och Ingrid Stenberg, hade den speceriaffär som låg på "min" gata. Elisabeth och Agnetha var systrar, de bodde på andra sidan av Hortlaxvägen, och våra föräldrar brukade umgås en hel del. Jan och Maria Öberg var även de syskon, och bodde bredvid Hortlaxvägen i ett vitt hus. Huset ni ser i bakgrunden, var Elisabeth och Agnethas föräldrahem. Strax före skolstarten hösten 1964, flyttade systrarna Risberg till Svensbyn, till min stora besvikelse. Vad beträffar Jan Öberg, så blev jag vittne när han blev inblandad i en rätt så svår  trafikolycka på Hortlaxvägen som då var grusbelagd. Han blev påkörd av en blå Opel, vilket fick till följd att han slungades ner i diket. Detta hände någongång 1963-64. Tänk så många minnen ett fotografi kan gömma på.
 
-------------------------------------------------------------------------
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: MickeB

Så det var så det gick till då Jan bröt benet. Vi bodde grannar på Djupviken ett antal år från mitten av 60-talet och jag minns att Jan hade varit med om en olycka något år innan de flyttat dit. Även hans söta syster Maria minns jag.

2013-08-20 @ 09:56:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0