Eva Norberg - ny vokalissa i Yngve Forssélls

Ny och spännande uppgift för Eva "Sheila" Norberg
 
Så här ser hon ut - Eva Norberg - Yngve Forssélls nya vokalissa. Eva ersätter
"Anki" Hedmark som just nu arbetar på Berns.
 
Inom loppet av 35 röda sekunder hade Eva Norberg från Stockholm grejat rollen som "Sheila" i musicalen "Hår" då den sattes upp i Köpenhamn. Regissören Armand Coullert tände på alla cylindrar när han hörde Eva provsjunga. Efter ett par strofer utbarst Coullert:
    - Good, good, you have´it!
Eva fick rollen och som "Sheila" gjorde hon en hejdundrande succé.
 
I dag - drygt ett år senare - står 19-åriga Eva inför en ny uppgift. Hon skall nämligen ersätta "Anki" Hedmark som vokalissa i Yngve Forssélls orkester. I tisdags kom Eva till Skellefteå för att bekanta sig med sin nya omgivning och började genast repetera med Yngves. Orkesterns ordinarie sångfågel - "Anki" alltså - har uppmärksammats av branschfolket i Stockholm. I onsdags gjorde "Anki" debut som krogunderhållare på Berns. Hon ingår i ett artistpaket tillsammans med Tommy Körberg och Eva Rydberg. Showen på Berns räcker i fem veckor.
 
Det är under den tiden Eva Norberg vikarierar i Yngves.
    - Eva kommer säkert att lyckas. Hon är både vokalist - och artist. Kan säkert komma med en massa nya och friska idéer, tror kapellmästaren Yngve Forsséll. Yngve lämnade inget åt slumpen när det gällde att skaffa ersättare för "Anki". Han kontaktade kunniga kollegor som hjälpte till att ordna kontakt med Eva Norberg. Mannen bakom "transfern" är den välkände TV-producenten Bernt Egerblad - "hjärnan" i Heta Linjen där Eva Norberg är medlem.
 
Hennes genombrott kom i musicalen "Hår". Dessförinnan hade hon sjungit med popbandet Fruit och Outsiders. I år har vi sett Eva i TV:s Burleska Bravader med Janne Carlsson och Gösta Wälivaara. Men Eva Norberg har också andra strängar på sin lyra. Egentligen upptäcktes hon som fotomodell av Kary Lasch. Året var 1970. Laschs charmanta bildtolkning vandrade runt i svensk rikspress och Eva blev utvikt på längden och på tvären.
 
Engagemanget i Yngve Forssélls orkester blir hennes första allvarliga kontakt med danspublik. Tidigare har hon endast sjungit i renodlade popband. Eva kommer att göra ytterligare en period med Yngves. Nämligen i januari och februari då "Anki" Hedmark fortsätter sitt krogshowande i Göteborg och Malmö. För en tid sedan bytte Yngve Forssélls manlig vokalist. Roger "Snälla pappa vänta på mig" Johnson "tappade rösten" och tvingade sjukskriva sig. In i hans ställe ryckte Sven-Olov Svensson. S-O blir kvar i bandet ytterligare en tid. Det är ovisst huruvida Roger kan fortsätta att sjunga i dansorkester. Halsen orkar inte med hur mycket sång som helst. Det har läkarna sagt.
 
------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Lördagen den 23 september 1972
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0