En man och hans "berenåppar"

Eftersom alla människor, från president Obama till Johnny Depp, jultomten som Piteå-Tidningens ombud i Långträsk, behärskar pitemål, behövs ingen översättning vad gäller "berenåppar´n". De blå bären växer även i min barndoms skog; Lindgrens-skogen. Namnet kommer efter en av byns storbönder, som ägde marken. T.o.m. den mark som mitt föräldarhem står på, fanns en gång i Erik Magnus Lindgrens ägo. I skogen har jag lekt, åkt cykel, busat, gråtit, skrattat, byggt kojor. Skogen och dess snåriga stigar är en minnenas skog.
 
Medan hustrun satt vid grillplatsen hemma hos sonen och virkade, så begav sig jag och berenåppar´n ut i det vilda. Macheten lämnade jag hemma. Den kan var  bra att ha, men tar sån stor plats att den fick en välbehövlig vila, därhemma. Det lyste blått på sina ställen, och snabbt som ögat så slukade berenåppar´n de stackars bären. Den tuggade vilt, och var så pass stor i käften att den tog saker som den inte alls skulle ha. Jag tror att vi rensade skogen ordentligt både på bär och annat. När jag trött efter mitt jobb kom hemsläpande med både mig själv och berenåppar´n, så verkade hustrun inte nämnvärt imponerad. Inne i berenåppar´ns mage, fanns förutom bären, nära på håLva Lindgrensch-skåogen.
 
Konstigt nog så blev det ändå en blåbärskaka, vars upphovskvinna heter Elisabeth. Naturligtvis har vi avsmakat den, med påföljd att det flyttade in ytterligare tre bilringar runt magen. Men det är sånt man får ta, när man rusar ut i det vilda, med en berenåppar. Ute i skogen föddes en filmidé; EN MAN OCH HANS BERENÅPPAR precis som huvudrubriken berättar. Undrar vem som först nappar? Steven Spielberg eller Kjell Sundvall? Undrar vilken skådis som passar för rollen? Johnny Depp eller Peter Stormare? Spännande!
 
Med berenåppar´n i stadig hand, begav jag mig ut i det okända.
 
Berenåppar´n med blå bär och diverse andra artiklar.
 
"Härmed förklarar jag denna kaka invigd".
 
-----------------------------------------------------------------
Foto: Roger Lindqvist.       
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0