Tragisk drunkningsolycka / 1961

Draggning pågår efter den förolyckade 13-åringen.
 
En tragisk drunkningsolycka inträffade på onsdagsaftonen vid Bergsviksbron, då 13-årige Sven Anders Krister Wiklund från Linköping, på tillfälligt besök hos släktingar i Degeränget, föll från en båt och drunknade. Orsaken till att han föll i vattnet tros vara ett sjukdomsanfall. Ännu sent på onsdagskvällen hade man inte hittat den drunknade.
 
Pojken hade tillsammans med en kusin, Ulf Sundström från Degeränget suttit och metat i en båt som förtöjts vid en brygga strax nedanför Bergsviksbron. Plötsligt föll Anders baklänges ut i vattnet och försvann i djupet, som på detta ställe är rätt stort, enligt uppgift skulle djupet vara 16 meter endast några meter från det ställe där pojken föll i. Kamraten sprang gråtande upp på vägen och en förbipasserande bilist stannade och frågade vad som stod på. Omedelbart efteråt larmades polis och brandkår, och draggningar sattes igång. Man hittade dock inte den drunknade och trots att även grodman och dykare sattes in i letandet hade man ännu vid 20-tiden inte hittat den drunknade. På grund av blåst och regn avbröts sökandet vid denna tid och skall återupptagas idag.
 
Troligen har den drunknade drabbats av någon sjukdom innan han föll i vattnet. Han var nämligen sjuklig, och detta skulle förklara att han inte kunde rädda sig i land trots att han var känd som en skicklig simmare. Vid olycksplatsen är det också ganska strömt varför det är möjligt att kroppen följt med strömmen någon bit innan man hann sätta igång med draggningar. Letandet försvåras också av att bottnen är belamrad med gammalt bråte och sjunkvirke. Den så tragiskt omkomne var på sommarbesök hos en moster och hennes make byggnadsarbetaren Emil Sundström i Degeränget, vilka också är föräldrar till Ulf Sundström som blev vitne till olyckan.
 
-------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Torsdagen den 27 juli 1961
 
FAKTA------------------------------------------------------------------
 
Den omkomne Anders Wiklunds mor, var kusin till min mor.
Emil och Margit Sundström hette paret som Anders var på
besök hos. Margits mor Märta f. Jonsson var syster till min
mormor Beda.
 
Roger--------------------------------------------------------------------------
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0