Detta är en "vanlig" Volkswagen / 1955

 
Många har försökt sig på att ge Volkswagen ett nytt ansikte. Ingen har hittills lyckats till den grad att Volkswagenwerk i Wolfsburg kunnat godkänna det. Ingen utom Italiens berömde karosserikonstnär Luigi Segre från Ghia, Turin, som i samarbete med karosserifabriken Karmann i Osnabrück - vilken också svarar för Volkswagen cabriolet - ritat en elegant kupékaross.
 
I dagarna har hans verk presenterats i Tyskland och mottagits med förtjusning i alla bilintresserade kretsar. Det är en tvåsitsig kupé - med reservsits för två personer - som gör ett mycket elegant intryck. Den är byggd på ett vanligt Volkswagen-chassi och utrustad med 30 hk motorn, som ger 115 km/tim. i toppfart. Den sportiga karossen är 4.14 m lång, i,64 m. bred och 1,32 m hög. Volkswagen-kupé kommer i Sverige att kosta omkring 10.000 kronor, och de första exemplaren väntas hit någon gång under augusti.
 
En miljon VW tillverkade
Den 1. 000.000:e Volkswagen rullade på fredagen ut ur den väldiga bilfabriken i Wolfsburg och inte mindre än 600 journalister, fotografer och Volkswagenförsäljare från en rad länder över hela världen bevittnade evenemanget.
 
------------------------------------------------------------------
NORRA-VÄSTERBOTTEN ¤ Den 8 augusti 1955

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0