Stora transporter för Piteå-rederi / 1967

Renö och Arne är föremål för finputs inför säsongen. De har ett slitsamt år
framför sig.
 
Nu är snart våren här. Åtminstone får man det intrycket vid Wiréns båtvarv vid Sandholmen utanför Piteå. Där är man i full fart med att ställa alla bogserbåtar i ordning för den stundande sjöfartssäsongen. I slutet av april beräknar man att sjöfarten skall vara igång. I år ser det ljust ut för bogserbåtsflottan. Man har fått större och längre transporter än vanligt. De senaste 5-6 åren har det varit halvskralt men i år har det ökade råvarubehovet bl a för Mo & Domsjö och Holmens pappersbruk i Hallstavik medfört stora order för Wirén-bolaget.
 
Man skall t. ex. bogsera 200.000 kubikmeter timmer från Karlshamn i Blekinge upp till Hallstavik och även MoDo har signalerat stora och långa transporter från syd-Sverige till Norrland. Wirén-bolaget sätter in åtta bogserbåtar i år, sex egna och två lånade.
    - Det är inga problem att skaffa båtar och transporter i år men det stora kruxet är att få tag i kockor till båtarna, säger redare Hans Wirén. Han behöver minst tre kockor, men har ännu inte fått något svar.
 
-----------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ April 1967.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0