När svininfluensan slog till...

Städade ut några lådor när jag upptäckte ett papper som jag blev nyfiken på. Det var en patientdagbok, där någon på lasarettsavdelningen i Piteå, skrivit ner tio och en halv rad. Kanske inte så mycket, men bakom dessa drygt 10 rader, gömde sig en historia som om det velat sig, kunnat sluta väldigt illa. Elisabeth insjuknade i slutet av oktobermånad 2009. Situationen blev så pass allvarlig, att hon hämtades i ambulans, kvällen den 26 oktober 2009. Därefter följde fyra veckors ständig spänning. Så här sammanfattades det hela, av en för oss okänd personal vid Piteå lasaretts intensivavdelning.
 
"Elisabeth, du kom in till sjukhuset den 26/10 efter det att du hade varit sjuk hemma i 5 dagar. Du fick ju först ligga med CPR masken men på morgonen den 28 vid 04-tiden orkade du inte längre så man la dig i respirator. Du hade lunginflammation och en massa prover togs bla. på svininfluensan. Det 1:a provet var negativt men analysen som gjordes i Umeå var positivt. Din make har varit och hälsat på dig, han tycker att det är jobbigt att se dig så sjuk."
 
Elisabeth med barnbarnet Norah. Innan insjuknandet.
 
I fyra veckor låg Elisabeth på lasarettet. Varav en vecka i respirator.
Foto: www.sr.se
 
Det började med en vanlig förkylning. Sedan så utvecklades en lunginflammation.
Tyvärr, så hann Elisabeth inte vaccinera sig.
Foto: www.dn.se
 
Två insjuknade patienter i Piteå, var så sjuka att de lades i
respirator. Elisabeth var en av dem.
Foto: www.aftonbladet.se
------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: uffe

Minns hur jag och Vanja följde Jennis blogg orolig hur Elisabeth mådde, vi bad och hoppades att det skulle gå bra för Elisabeth. Och tack och lov gick det bra med allt....

2013-07-05 @ 10:25:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0