- Nu går det uppåt för The Steelmen - / 1964

The Steelmen samlade på sin nyinköpta Dodge á 20.000 kr. Fr v Ulf Jonsson,
Ove Sundström, Leif Johansson och Beng-Olov Callin.
 
Luleå-Älvsby-gruppen "The Steelmen" fortsätter mot höjderna. Nu har grabbarna skrivit kontrakt för några framträdanden på Kingside och Nalen i Stockholm under oktober. Det är radions Carl-Eiwar som har hjälpt grabbarna till engagemangen. Nu på fredag bilar man ner med sin nya Dodge (20.000) som man f ö köpte i förra veckan. På lördag underhåller man i Örnsköldsvik och den 20:e på Kingside. Torsdagen den 22 uppför man ett showprogram tillsammans med "The Violents" på Nalens stora scen. Grabbarna kommer också att få pröva på en skivinspelning under vistelsen därnere som varar till den 30 oktober.
 
Det är ett skivbolag som lovat att ge grabbarna chansen. Även två andra bolag är intresserade av en provspelning. Under besöket i Stockholm kommer man också att spela på ett stort antal ungdomsgårdar bl a i Bromma och Farsta. Där framträdde gruppen med egen show. Piteå-Tidningen har träffat "The Steelmens" manager Börje Öberg, 21, (yngsta mangern i Sverige) som berättar att grabbarna nu helt kommer att satsa på musiken. Tre man i gruppen är redan proffs, den fjärde blir det inom kort. Det blir för tröttsamt att spela på kvällarna-nätarena och jobba på dagarna.
    - Kom det som en överraskning det här?
    - Det kan man säga. Visserligen har vi varit därnere tidigare när vi började att spela men då var inte gagerna mycket för världen. Nu har dom stigit betydligt. Det var genom Sveriges Radios twistbandstävling som vi fick kontakt med Carl-Eiwar - och så gick det som det gick.
    - Några nya i gruppen?
    - Nya kan man nog säga att batteristen Leif Johansson, 19, Älvsbyn, och Bengt-Olof Callin, Luleå är, eftersom dom kom med för bara en och en halv månad sedan. Kvar från starten är Ulf Jonsson, 18, Luleå.
    - Hur mycket kan ni tjäna per månad per "skalle"?
    - Medelinkomsten har varit 1.500 per man. Men nu skulle jag tro att det blir det dubbla. Vi bor alla ihop i en lägenhet i Luleå och spelar så att säga "dagen lång".
    - Hur har ni det annars med arrangemangen för framtiden?
    - Vi har faktiskt spikat fram till i maj 1965. Varenda helg har vi klart med arrangemang.
    - Har aldrig grabbarna ledsnat på att spela?
    - Det är klart att vi ibland kommer i schakningsperioder när vi är "dödfärdiga" och trötta på att spela. Men inte tror jag att grabbarna helt tvärt skulle sluta.
    - Någon Fan-Club bildad?
    - Inte ännu men vi hoppas om vår premiärskiva skulle slå att någon startar en "supporterklubb". Jag tror personligen att det skulle finnas underlag för en sådan, säger en förhoppningsfull Börje Öberg.
---------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Torsdag den 15 oktober 1964.   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0