Det svänger om PELLES...

PELLES QUARTETT - Piteå.
 
Får vi presentera en ung musikergrupp på uppåtgående i Pitebygden. Pelles Quartette, som i julas förra året kom i gång på allvar - då man fick ihop fyra man - har laddat upp stort inför vintersäsongen. Drygt 100 låtar har man på lager, som evigt förnyas i takt med den stigande populariteten. Komponerear nya bitar sysslar kapellmästaren Curt Adolfsson så smått med. Pelles ja, namnet är taget från gitarristen och vokalisten i gruppen Pelle Isaksson. Han som tillsammans med Curt Adolfsson startade bandet för två år sedan - bara så där på skoj.
 
Curt är 19 år och spelar orgel, som han gjort det senaste halvåret. Annars tillhör han de dragspelsälskandes skara, och hanterar också dragharmonikan med skicklighet. Jobbar som kontorist i Piteå. Gitarrist och vokalist i kvartetten är som sagt Pelle Isaksson. Elektriker på SCA i Skuthamn. Sista "nyförvärvet" är Erik Rosenlund som efter många övertalningstimmar kom med i bandet. Är 16 år och spelar altsax och tenor så det hörs långa vägar. Studerar i Piteå med siktet inställt på ingenjörexamen. Benny Nyman, 16, sitter bakom trummorna. Förbluffande lik Gene Krupa i stilen. Arbetar på en byggnadsfirma i Piteå. Som synes har kvartetten modern sättning.
 
Hela utrustningen har gått på 20.000 kronor som grabbarna själva har sparat ihop till. En begagnad Volkswagenbuss är också resultatet av ett febrilt slantsamlande, klädseln av en grön blazer med läckra beiga byxor och - som en klick över det hela - en fluga. F n v är grabbarna i full gång med att repetera inför vinterns arrangemang. Träningen bedrivs i Pitholms byagård.
--------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Torsdag den 10 september 1964.     
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0