Logen Långträsk / 1965

"ORDNINGSVAKTEN HAN HAR DET LUGNT,
NÄR DET LOGDANSAS "UPPI" LÅNGTRÄSK"
 
"Vi åker till logen i Långträsk". Det uttrycket känner nog de flesta dansanta ungdomar till. Det har faktiskt blivit så, att logen i Långträsk sedan åtminstone tre år tillbaka, blivit ett av de mest besökta och populäraste nöjesetablissemangen i inlandet. Trots att konkurrensen hårdnar på området, har man kunnat räkna in fullt hus de felsta danskvällarana. Den här lördagskvällen utgör inget undantag. Redan vid halv tio tiden har drygt 600 personer löst sin entrébiljett och fler kommer det i jämn ström. Vi hittar idrottsföreningens ordförande Tage Öberg, som tillika är bas för verksamheten i logen. Han står i biljettluckan. Och vi frågar hur arrangörerna lyckats göra det här med logdans så populärt?
    - Det är inga hemligheter med det. Vi statsar helt på populära orkestrar och popband, säger han. Det är ingen lätt uppgift att boka sådana, men hittills har vi lyckats. Ungdomarna tycker också att det är trivsamt här och särskilt sedan vi byggde till serveringslokalerna ökade både trvseln och utrymmet. Men den alltmer ökade tillströmmningen av publik gör att vi planerar ytterligare tillbyggnad. Och den hoppas vi ska öka trivseln om möjligt ännu mer. Ytterligare en sak måste till för att man ska kunna arrangera trevliga danskvällar: Det är folk som vill offra tid för att hjälpa till. Och det har vi lyckligtvis här i Långträsk, slutar Tage Öberg som återgår till biljettförsäljningen där det köat upp sig ordentligt under vårt samtal.
 
Tage Öberg, arrangör samt chef för logdansverksamheten i Långträsk.
 
Inne i lokalen är det Jannes X-tett som svarar för de rytmiska tongångarna och på dansgolvet är alla utrymmen upptagna av dansande par. Det blir ordentligt varmt efter några danser, men stämmningen är på topp och alla trivs. Trivs gör också ordningsvakterna Herbert Lindbäck, Per Vikman och Folke Öberg som trots anhopningen av folk har det lugnt och fridfullt. Tage Öberg har också bara lovord för den ungdomliga publiken:
    - Trots att så många tusental ungdomar besökt logen de senaste åren är det ytterst få gånger som ordningsvakterna har behövt ingripa. Det är otroligt fina och skötsamma ungdomar som kommer hit, är hans betyg. Ja, så fortsätter det hela fram till ett på natten. Redan innan dansens slut har grupper av ungdomar börjat planera för nästa lördagkväll. "Vi åker till logen i Långträsk" blir i nittionio fall på hundra det slutgiltiga resultatet av överläggningarna.
 
 
Margareta Gustavsson, Piteå, och Maj Nilsson, Älvsbyn, tar igen sig i serveringslokalen.
 
Jan-Erik Holmberg, Högdalsås, Birgit Johansson, Myrheden, Birgit Bergsten, Jörn,
Jan-Erik Lövbom, Jörn, tar igen sig i en paus. Alla trivs och kommer gärna tillbaka.
 
600 personer hade löst entrébiljett den här aftonen.
 
Jannes X-tett, Piteå.
 
----------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Onsdagen den 25 augusti 1965.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0