Nådatiden slut för Strömnäsbron

Nådatiden är snart slut för gamla Strömnäsbron. Vattendomstolen meddelade på onsdagen dom i målet angående vissa arbeten som har samband med den praktiskt taget färdigställda Strömsundskanalen i Piteå. Sökandena, Piteå stad och vägförvaltningen medges i domen tillstånd att anlägga vägbanker för väg 506 och väg 507 och vägar inom Strömnäs (strömbackavägen och lasarettsvägen) och därvid företa muddring och utfyllning av muddringsmassorna omkring vägbankarna allt i huvudsaklig överenskommelse med i målet ingivna ritningar.
 
Muddringsmassorna skall utfyllas till en hjöjd av plus 0,5 meter vid skärningspunkten med vägbanken samt ges en lutning av 1:4 från denna. Utfyllnaden skall anläggas med en lutning av 1:3 mot botten. I samband med anläggandet av bankarna för väg 506 och väg 507 skall en del av bäcken som ingår i Stenvikens utdikningsföretag av år 1932 omgrävas med en cylindrisk trumma med diametern 2. 315 mm anläggas genom väg 507 med trummans inre underkant på höjden minus 1,5 meter. Den befintliga Strömnäsbron må utrivas. Dess tillfartsbanker skall på stadssidan avsläntas till en lutning av 1:2.
 
På Pitholmssidan skall vägslänten nedföras till 1,5 meter under vägrenskanten och därifrån nedschaktas till lutningen 1:4 mot kanalen. Arbetena skall vara fullbordade före utgången av 1970. De får bedrivas utan hinder av att tillståndet inte vunnit laga kraft. Ev. skriftliga anspråk på ersättning med anledning av de medgivna åtgärdena skall ha gjorts före utgången av 1975.
 
Strömnäsbrons saga är snart all.
 
--------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Torsdagen den 21 oktober 1965.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0