Palt- och popgala i Piteå / 1965

DOM SPELAR FÖR HJULPALTEN
 
Fr v Billy Bergström, Lasse Eriksson och Tommy Jonsson, spelar för
ett gott ändamål.
 
Dom här tre grabbarna (ovan) plus deras kamrater och ytterligare en orkester ska i kväll försöka ge hjulpalten ett ytterligare tillskott. Det är nämligen klart för en, ja vad ska vi kalla det kombinerad popgala och danskväll i Norrmalmias A-hall. Det hela sätter igång kl 20. Grabbarna på bilden, Billy Bergström, Lasse Eriksson och Tommy Jonnson, är medlemmar i The Flames respektive The Tramps. Dessa två orkestrar ska tillsammans med Los Conchos försöka ge er en trevlig kväll. Givetvis går alla inkomster direkt i palten, alla som är engagerade hjälper till utan kostnad. Därför har vi satt entrén så låg som tre kronor.
 
Ikväll gäller det popvänner: PITEBAND SPELAR TILL FÖRMÅN FÖR PALTEN
 
"Paltpop" nåt sådant har ni knappast varit med om. Men går ni till Norrmalmias A-hall i kväll kl. 20, kan vi garantera er en trevlig afton. Några piteorkestrar vill gärna vara med och hjälpa till med insamlingen. The Flames, The Tramps erbjöd sig att spela gratis och fick sällskap av Los Conchos. Vi har bara at buga och tacka. Vi är övertygade om att ni kommer att få en trevlig kväll. Programmet bestämmer ni i stort sett själva, grabbarna kommer att spela den sorts musik ni vill ha, vilket innebär både dansmusik och renodlad pop. Entréavgiften kommer inte heller att avskräcka från ett besök. Den har vi satt så lågt som tre kronor. Detta tack vare att alla som är engagerade ställer upp gratis.
 
Inom en inte alltför avlägsen tid kommer The Flames ut med sin första platta. Vi kommer att lotta ut ett antal av dessa. Respektive vinnare får hämta skivorna på Beliva så snart dom släpps ut.
 
"ROLIGT ATT FÅ SPELA HÄRHEMMA"
 
Så här ser grabbarna i The Flames ut. De heter Arne Johansson, Tommy Jonsson,
Billy Bergström, Kjell Dahlberg och Håkan Lundberg.
 
    - Det blir jätteskoj att spela i Piteå, säger grabbarna i The Flames. Faktum är att piteå ungdomarna på sista tiden har haft mycket få tillfällen att lyssna på grabbarbna. Man räknar nämligen The Flames som "sitt band". Här har ni dem nu: Billy Bergström, 18 år, kapellmästare. Spelar kompgitarr, samtidigt som han är gruppens sångare. Arne Johansson, 18 år, spelar basgitarr. Kjell Dahlberg, spelar sologitarr och är 18 år. Håkan Lundberg, 16 år, har hand om el-orgeln. Tommy Jonsson är också 16 år och håller i trumpinnarna. Orkestern är cirka två år gammal. Sedan dess har en hel del hänt. Grabbarna har blivit proffs, dvs man ägnar sig åt musik på heltid.
 
Så har man varit i huvudstaden några gånger, spelat på Nalen och Kingside. Även i Östersund har grabbarna uppträtt. För inte så länge sedan kom man i konflikt med ett göteborgsband som hade tagit samma namn, The Flames. Men Piteå-grabbarna hade sitt namn inregistrerat och göteborgarna fick byta namn. Snart kommer grabbarnas debutskiva ut på diskarna, skivan är en singel, på "framsidan" finns en låt av "Zombies" som heter "Women" medan Rolling Stones har gjort B-låten "Confessin the Blues". Man åker på turné i februari den går bland annat till Malmö, Göteborg, Stockholm och Östersund, då ska grabbarna spela in sin andra skiva. När Tages spelade på Perudden var "Flammorna" givetvis på plats. Vad ska dom tyckte?
    - Deras show var bra, men inte blev vi imponerade av deras musikaliska kunnande. Men visst "går dom hem" hos tjejerna, tyckte Billy Bergström. När det gäller det musikaliska står The Shanes i särklass. Och av utlänningarna toppar Rolling Stones och Manfred Mann pitegrabbarnas lista.
    - Stilen inom popen blir mjukare. Vi har börjat förbereda det så smått. Ta det där med håret. Tre av grabbarna har tagit av det något. Till i kväll skall vi allihopa snygga till kalufsen. Så då vet Ni alla flickor.
 
MJUK POP ska det vara för THE TRAMPS
 
The Tramps. Fr v Erling Dahlberg, Krister Norberg, Lasse Eriksson, Hans Lundberg.
 
The Tramps är det andra "stora" piteåbandet inom popbranschen. Där spelar fyra grabbar, till skillnad mot Flames som är fem. The Tramps började spela för cirka ett år sedan. Liksom The Flames har The Tramps ofta sina spelningar utanför orten. I inlandet har man en trogen beundrarskara, spelningarna är oftast förlagda dit. Här har ni grabbarna: LARS ERIKSSON, är kapellmästare. Han är 16 år och spelar orgel, basgitarr, och så sjunger han. ERLING DAHLBERG, 15 år, sjunger också. Han har hand om sologitarren. KRISTER NORBERG, spelar kompgitarr, men när Lars spelar orgel, tar Krister som är 15 år, hand om basgitarren. HANS LUNDBERG, heter trummisen i bandet, han är 16 år. Samtliga grabbar går i skolan och spelar bara på fritid. Givetvis har man långt hår, dock är en liten frisering förvarnad.
    - Vi kör den mjuka stilen, säger kapellmästaren Lasse Eriksson. Zombies gillar vi mycket, men även Stones och Beatles ligger oss varmt om hjärtat.
Svenska band?
    - Zettlers och Strangers. Men inte Tages, dom spelade hanska illa, tycker jag. I kväll får Ni alltså träffa The Tramps. Dom kan också variera repertoaren, både pop och dansmusik står på programmet.
 
Även välkända Sten & Stanley medverkade i "Palt o Pop -kvällen".
 
-----------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Tisdagen den 30 november 1965.      
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0