The Riders - Arvidsjaur / 1964

Fr v Bernt Johansson, Lasse Lindahl, Bosse Lindahl och "Taggen" Andersson.
 
I varje större samhälle med självaktning skall det i dessa moderna tider finnas minst ett popband, Arvidsjaur utgör inget undantag. Till dags dato har det startats inte mindre än fyra popgrupper. Ett av banden, med det riviga namnet "The Riders" har alldeles speciella problem att brottas med. Det finns nämligen ingen lokal att disponera för dessa grabbar. Bandets ledare Bernt Johansson, säger att de anser sig missgynnade när de försökt få fram en lämplig lokal. Lokaler finns disponibla, men nackdelen är att lokalhyran är på tok för hög.
 
"The Riders" består av fyra grabbar, två som är 17 år och två på 18 år. Bernt Johansson spelar trummor, Bosse Lindahl sologitarr, "Taggen" Andersson, elbas samt Lasse Lindahl kompgitarr. Att det rör sig om ett relativt nystartat band förstår man när det är ungefär två månader sedan grabbarna för första gången började köra tillsammans. Trots detta har de redan hunnit avverka sitt första engagemang. Under de första veckorna har de fått hålla till i källare och garage, men när det blir kallare ute måste de utrymma även dessa lokaler till förmån för bilägaren, som måste ställa in bilen för vintern.
 
Föreningslivet blomstrar starkare i Arvidsjaur än annorstädes, det förklarar den stora lokalbristen, men ubga grabbar som vill visa att de vill något annat än att åka kring och leva bus borde få en rejäl chans. Även om det bara gäller få fram en lämplig lokal till hyggligt pris. De utrymmen som finns disponibla kostar mellan 20.50 kr per kväll.
------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Onsdag den 21 oktober 1964.   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0