Tragisk skidolycka i Måttsund / 1964

- SVENSBYBO SVÅRT SKADAD I MÅTTSUND -
 
Civilekonom Ivan Holmberg, Luleå f d Svensbyn.
 
Civilekonom Ivan Holmberg, Luleå, bördig från Svensbyn skadades mycket allvarligt vid en olycka i skidbacken vid Måttsund på söndagen. Holmberg kolliderade med en flaggstång och fick svåra skallskador. Tillståndet betecknades på söndagskvällen som mycket kritiskt. Olyckan inträffade på eftermiddagen. Enligt vad Piteå-Tidningen fåt veta åkte Holmberg nerför den branta backen på vanliga terrängskidor, och nere på uppbromsningsplanet i höjd med tidtagningskuren kolliderade han med flaggstängerna som vid tävlingar uppbär målskynket. Sammanstötningen var mycket kraftig och Holmberg blev liggande medvetslös i snön.
 
Den skadade togs omedelbart om hand av en läkare som befann sig på platsen och som behndlade honom med hjärtmassage under färden in till lasarettet i Luleå. Vid Piteå-Tidningens förfrågan på lasarettet sent på kvällen upplyste jourhavande läkare att tillståndet var ytterst allvarligt. Holmberg hade fått mycket svåra skallskador. Någon polisundersökning om olyckan kunde inte göras på söndagskvällen, utan man inväntar dagsljus idag.
---------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Måndagen den 24 februari 1964.
 
 
 
- LIVET KUNDE INTE RÄDDAS -
Livet stod inte att rädda på 26-årige civilekonomen Ivan Holmberg, Luleå, som i söndags kolliderade med en stolpe under skidåkning i Måttsundsbacken utanför staden. Han ådrog sig en kraftig skallskada och har sedan olyckan legat medvetslös på lasarettet i Luleå, där han avled vid 4-tiden på tisdagsmorgonen. Polisutredningen som ännu inte är slutförd, visar att Holmberg av allt att döma förlorade balansen och körde mot stolpen. Om någon skall ställas till ansvar för olyckan är ännu inte avgjort.
 
Holmeberg var född i Svensbyn. Efter real- och studentexamen i Piteå studerade han vidare och avlade civilekonomexamen. Han var sedan ett par år tillbaka anställd vid länsstyrelsen. Den under så tragiska omständigheter bortgångne gifte sig i oktober förra året. Förutom hustrun Iris, f. Sandlund och bördig från Hortlax, efterlämnar han föräldrar, hemmansägaren Arvid Holmberg och hans hustru, samt en bror och en syster.
------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Onsdagen den 26 februari 1964.
 
 
 
-----------------------------------------------------------------
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0