En ton av tystnad

Elisabeth har gått in på Dollar Store, men jag väljer att sitta i bilen och vänta. Dels har jag inget tålamod att gå i affärer alltför länge, dels får jag ont i mina fötter och ben. Jag väljer därför att veva ner min sidoruta, känna hur vinden fläktar till när den gör mig ett snabbt besök i framsätet.  Jag skruvar på min bilradio, och hajar liksom till när jag hör detta: Mycket talar för att de kroppsdelar som nu hittats, tillhör den försvunna Vatchareeya Bangsuan, som försvann den 4 maj... meddelar en korrekt radioröst i Radio Norrbotten.
 
I nästa sekund strömmar Simon & Garfunkels "Sound of Silence" ut ur min bilradio. Genom den öppna sidorutan, hörs sorlet av människor i sin vardag. Bilar, människoröster, motorcyklar, hundar som skäller. Världen går vidare - men har i den här stunden antagit en betydligt sorgligare ton: En ton av tystnad.
 
Tankarna går automatiskt till andra namn: Mari Larsson, som bragdes om livet i sitt hem 2004. Rubriken: "Glenn slog ihjäl mamma", glömmer jag aldrig. En vårdag i april 2008, cyklar en levnadsglad 10-årig tjej vid namn Engla Juncosa Höglund hemåt. Men Engla kommer aldrig någonsin hem. En viss Anders Eklund berövar detta flickebarn hela hennes framtid, när han brutalt mördar henne. Den 12 september 2008 åker den 29-åriga Carolin Stenvall från Piteå mot Jukkasjärvi, för en anställningsintervju. Liksom Mari och Engla kommer ondskan i vägen. Efter sex ångestfyllda och smärtsamma veckor, hittas hennes skändade kropp. Toni Alldén grips så småningom för det avskyvärda brottet.
 
Tre olika öden. Tre familjer som splittras. Tre av många tusen och åter tusen familjemedlemmar, vänner, arbetskamrater, som berövas en när och kär person. Hur mår de idag? Hur många gånger per dag dyker de otäcka minnesbilderna upp i deras huvuden? Nu har ondskan återigen gjort sig påmind...
 
Roger Lindqvist.
 
Vatchareeya Bangsuan.
-----------------------------------------------------------
Foto: Piteå-Tidningen.  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0