Piteåbor försummar sin rösträtt

- Ett sådant här röstkort måste den som tänker poströsta visa upp.
Annars går det inte, säger Göran Pettersson, centrala valnämndens
ordförande i Piteå stad.
 
Den 15 september får 21.080 röstberättigade inom Piteå stad chans att säga ifrån om de tycker att den nuvarande regeringen skött sig bra eller inte. Men det tycks bli en hel del pitebor som missar sin lagenliga rättighet. Ett stort antal röstkort har nämligen kommit tillbaka till centrala valnämnden i Piteå stad, ett 60-tal personer har man ännu inte lyckats nå trots att samtliga röstkort skickades ut med post den 26 juli. Dessa har flyttat och tydligen inte brytt sig om att meddela adressändringen till postverket.
 
    - Den som tänker poströsta måste ovillkorligen ha med sig sitt röstkort. Annars går det inte, säger Göran Pettersson, centrala valnämndens ordförande. De som tänker rösta på vanligt sätt kan visserligen göra det utan kort, men då gäller det att veta till vilken vallokal man skall gå. Den som ännu inte fått röstkort bör emellertid meddela detta. Och det brådskar. Lämpligast är att skriftligen sätta sig i förbindelse med centrala valnämndens ordförande, Göran Pettersson alltså. Det går också bra att kontakta en valbyrå.
 
En nyhet inför höstens val är att datamaskiner har skrivit ut samtliga röstlängder. Nu drar kanske någon slutsatsen att databehandlingen är skuld till att många inte fått sina röstkort. Den detaljen har dock klaffat perfekt, anser Pettersson, sämre är det med pitebornas anmälan om adressändring.
 
-------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 29 augusti 1968.
 
FAKTA------------------------------------------------------------------------
 
Göran Pettersson var fjärdingsman i Hortlax.
 
Roger------------------------------------------------------------------------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0