Dagboksanteckningar 11 april 1973.

Jag har nog alltid haft en form av skrivklåda. När jag städade i förrådet för några dagar sen, så hittade jag ett par gamla dagböcker, där jag berättade om det vardagliga livet 1973, nyss 15 år fyllda. Det handlar om allt mellan himmel och jord. Mycket musik, men även sport. Men också djupa tankar om livet. Så här skrev jag onsdagen den 11 april 1973:
 
"Nu är det riktigt roligt att vara svensk. Tre Kronor spelade i går oavgjort mot Tjeckerna. Nu så är dom en bit närmare silvret. Men man har fortfarande guldet inom räckhåll. Om Sverige vinner över Västtyskland i morgon och vinner över Finland i övermorgon och tjeckerna vinner över Sovjet på fredag, ja, då blir det guldfinal mellan Sverige-Sovjet. Sovjet vann den första matchen med 6-1, då klämde Uffe Sterner dit reduceringsmålet. Thommy och Christer Abrahamsson har ju blivit skadade. Christer i benet och Thommy i ryggen. Christer har redan farit hem från VM. Men Thommy är fortfarande kvar.
 
Mor och far är ute och kör med bilen. För en stund sedan ringde det en dam från musikskolan, och sa att alla föräldrar var inbjudna i morgon till en information av Tage Hansson. Men det är spelning som vanligt kl. 6. Det är ingen match i morgon. Min förkylning är bättre. Var till Boliden och Skellefteå i söndags. Vi kommer i Norra-Västerbottens tidning på lördag. Det var en fotograf som tog bilder och intervjuade storbandets ledare, Sune W. Vi fick ledigt måndagkväll från repetitionen. Det gick bra med de två spelningarna i Västerbotten, tyvärr inte så mycket folk i Boliden.
 
Jag slutade tidigt i dag kl. var 1 då jag kom hem. Vi hade inget Fritt valt arbete i dag. Musikläraren (som vi har fnv) skulle bort. Då vi sticker till Tyskland ska vi ju spela i Stockholm på hemvägen. Vi ska spela på Skansens stora scen med Havsbandet och antagligen också med Blåsorkestern.
 
Sverige har blivit världsmästare i bordtennis genom Bosse Persson (den evige förloraren som han kallas) det är i lag som vi blivit det. Just nu blåser det ganska mycket. kl. är nu 16:47.
 
PS. I morgon ska vi på lasarettet och skärmbildsundersökas (lungorna).
 
Roger".
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0