Lasse från Piteå!

Lasse från Piteå. Med moppehjälm på huvudet, 1987.      
 
Den 1 april 1949 föddes en liten gosse i Piteå. Gossen fick namnet Lars Gunnar Eriksson. I tonåren spelade Lars Gunnar bas i det lokala popbandet The Tramps. Man lirade på ungdomsgårdar runt om i trakterna. Ja, man åkte så pass långt som ända upp till grannbyn Älvsbyn. Där på Forums scen, sjöng Lars Gunnar och spelade på sin bas. De övriga i gänget var Erling Dahlberg, Hans Lundberg och Christer Norberg. Detta var mitt under den stora popbandsvågen som besökte vår vida värld.
 
Lars Gunnar blev så småningom "Lasse". Första gången jag såg Lasse i TV-rutan, var det i sällskap med en vovve, som jag tror hette Hillman. Att han var pitebo kunde man inte missa. Han talade ju äran och hjältarnas språk: PITEMÅL! Dialekten talades i och för sig inte så uttalat brett i rutan, men hans tungomål placerade honom definitivt i den norra delen av landet. PITEÅ!
 
Den 3 mars 2011 blev en sorgens dag. Det var den dagen vi blev varse om, att Lasse från Piteå inte fanns ibland oss längre. Han avled plötsligt under en teaterföreställning i Uppsala. Och allt kändes ju så svart. Lasse som var en riktigt fin filur, hade ju så mycket kvar att ge. Livet ger och livet tar. På så sätt är det ordnat. Men livet gav oss Lasse från Piteå, i hela 61 år. Det är så vi får tänka. Tack Lasse för dessa 61 år!
 
Roger Lindqvist, delvis Hortlaxbo, delvis Pitebo.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0