Snobbar som jobbar /1971

 
Tony Curtis och Roger Moore omger sig med många vackra flickor i
serien "Snobbar som jobbar".             
 
Roger Moore, det kära gamla Helgonet, kommer i en ny agentserie som börjar på lördag. Denna gång har han Tony Curtis som kollega i jakten på skurkarna. Filmstorheten Tony Curtis gör här sin debut som skådespelare i en produktion direkt för TV. "Snobbar som jobbar" heter serien på svenska och i 12 lördagar får vi se hur de jobbande snobbarna som gjorts av det engelska bolaget ITC, på plats i södra England och i Frankrike.
 
Vackra flickor finns det även i denna agentserie - de flesta okända men några väletablerade som t ex Joan Collins, Jennie Linden och Suzanna Leigh, som tidigare spelat mot Roger Moore i "Helgonet" och mot Tony Curtis i filmen "Boeing-Boeing". Anna Palk är en annan skönhet som vi lärt känna i TV-serien "Karriären framför allt", i sekreteraren Sarah Courtneys gestalt.
 
Roger Moore spelar Brett Sinclair, en engelsk lord som fötts till rikedomar. Tony Curtis gör Danny Wilde, en stenrik amerikan utan vardagsplikter, men född i New Yorks slum. Upptakten till deras äventyr är ett möte på ett av Rivierans lyxhotell, dit de båda herrarna lockats av den pensionerade domaren Fulton. Under 30 år har domaren med aldrig sviktande energi friat de oskyldiga och satt fast de skyldiga. Men är inte nökjd med sitt livsverk.
 
För första gången i sitt liv gör den store amerikanske filmstjärnan
Tony Curtis en programserie direkt för TV.        
 
Efter sju år som Helgonet kommer Roger Moore i en ny
agentserie på TV.       
 
Alltför många fula fiskar har slunkit ur näten, menar han. Nu vill han fortsätta kampen mot skurkarna och han behöver ett par vandrande riddare som han kan tussa på bovarna. Fulton har valt herrarna Wilde och Sinclair inte för att de är särskilt väl rustade för kampen, men den saken är det nog litet si och så, utan för att de är rika och obundna. De förklarar sig redo att sätta i gång och framför dem radar äventyren, upptågen, galenskaperna och de vackra flickorna upp sig.
 
Roger Moore var inte helt pigg på att vara med i den nya serien. Han ville pusta ut efter sju Helgonår, när ITC:s verkställande direktör sir Lew Grade ringde.
    - Han berättade att han sålt en ny serie till ett amerikanskt bolag med mig i en av rollerna, säger Roger Moore. När han kom tillbaka frågade jag honom hur han kunde göra mig detta. Men det påstod han att han visst kunde.
 
Sen så gällde det att hitta en amerikansk partner. Till sist lyckades man övertala Tony Curtis, som snart blev eld och lågor.
 
 
HÄNT I VECKAN ¤ Fredagen den 3 september 1971.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0