Tro under hot!

Militanta religiösa krigare som sprider fasa och skräck.                    
 
Att utöva sin tro under hot, kan aldrig bli en ärlig sorts tro sprungen ur hjärtat. Det är just detta som den Islamiska staten för närvarande, utövar mot alla dem de möter på sin krigsstig. "Konvertera heller dö!" är deras minst sagt kontroversiella order. Ingen kommer undan. Människor mördas på löpande band, pga av att man inte äger "den rätta tron". Men vad är då den rätta tron? Det är den tro som individen själv anammar. Den är i allra högsta grad djupt personlig. Men i min värld har den absolut ingenting med hot eller vapen att göra. Långt mycket långt därifrån.
 
Tänk er in i denna påhittade situation. Det är Gudstjänst i kyrkan. Utanför de stora dörarrarna finns två beväpnade män iklädda i sk rånarluvor. De stirrar mordiskt på varje person som stiger in i det allra heligaste. Inne i själva kyrkrummet, sitter ytterligare män klädda i svart, och följer varje besökare med skarp blick. När så småningom prästen gör entré, hänger ett pistolhölster om hans/hennes midja. Ur prästens mun osar det svavel, under den helvetespredikan som görs. Med mörk blick, borrar sig den övervördigaste prelaten igenom den heliga skrift.
 
Det kan väl vem som helst förstå, att harmonin lyser med sin frånvaro en sån gång. Tur är ju då att det hela endast var ett påhitt. Men tänk om...
 
Under 30-40-talet brottades världen med nazismen. I  dag 2014 heter det något helt annat. Men med samma innebörd, kanske ännu värre.
 
Roger Lindqvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0