"Jag är ju svensk"

Nalin Pekgul.                                       
 
En bok som i dessa tider, när diskussionens vågor
går höga, kan det vara intressant att ta del av Nalin och
maken Cheko Pekguls tankar i "Jag är ju svensk".      
 
Nalin Pekguls meritlista: Socialdemokratisk riksdagsledamot 1994-2002. Tillhörde den socialdemokratiska ledningen 1996-2011. Hon var länge en av Mona Sahlins närmaste förbundne inom partiet.    
 
I boken riktas hård kritik mot både vänstern och högern. Deras gemensamma integrationsmisslyckanden har banat väg för islamister.
 
- När jag skrev om hedersproblemen i början av 90-talet var det ingen tidning som ville publicera artikeln. Folk ifrågasatte om det ens var sant. De trodde att jag hittade på. Många inom Socialdemokratin hävdade länge att det var "Nalins problem" och absolut inte ett samhällsproblem. Ungefär som "kom inte dragandes med dina hedersproblem", Nalin. Men till slut måste man ändå prata och skriva om det.
 
Vad vill då Nalin Pekgul uppnå med boken?
- Det vi hoppas på är att andra ska våga mer. Att fler ska våga skriva och kritisera vad som händer. Vi måste kunna ha en debatt utan att stämpla varandra som islamofober. Det är kärnan.
 
I SvD har Nalin Pekgul gått till hårt angrepp mot MP-ministern Mehmet Kaplan, "han har en dold agenda" och stöttar islamister säger Nalin Pekgul.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Bild:www.svd.com
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0