"Tro honom inte...!"

"Tro honom inte", var Lars Widdings återkommande påstående, när han tillsammans med Pekka Langer medverkade i ett frågesportprogram i radion i tidigt 70-tal. Pekka skojade friskt mad allt och alla, och när han skojade för mycket fällde kollegan Widding just precis dessa ord.
 
Skämt åsido! Att till 100 procent sätta sin tillit till det massmedia säger och skriver, är det nog ingen som gör. Speciellt inte i dessa valtider. Här vinklas det hej friskt, där vissa journalister satt sin opartiskhet i pant. Marcus Birro sa för en tid sedan: Åsiktskorridoren är smal i det här landet, och den har nu blivit ännu smalare och trång.
 
Allt går till stora delar ut på att försöka kränga just sin åsikt, så att den anammas av så många som möjligt. Men vem äger då sanningen? Aftonbladet? Expressen? Dagens Nyheter? Svenska Dagbladet? TV? Radio? S, FP, MP, V, SD, M, C, KD eller Kalle Anka partiet? Omöjligt att svara på. Men en sak kan man väl vara säker på; ingen äger till fullo den ultimata sanningen. Den finns kanhända någonstans mitt emellan.
 
I dag är jag rätt så kritisk då jag läser tidningar eller lyssnar på radio och tittar på TV:n. En styrka i sammanhanget är att man helst vet var man själv står. Vet man detta, så har man en stabil grund att stå på. Om det då blåser hårda stormbyar, så svajar man inte så mycket hit och dit. Man är med andra ord ingen vindflöjel!
 
Roger Lindqvist.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0