Varifrån kommer alla kränkta människor?

Året 2014 kommer att gå till historien som en tid då alla (då menar jag alla) kände sig kränkta och överkörda. Det tycks som om samhällets alla medborgare känner sig trampade på sina ömma fossingar. Kränks man inte av det ena, tja, då kränks man av det andra. Hockeylaget Västra Frölunda har också fått sin del av "kränkningskakan". Detta beroende av den indian som finns på deras matchtröjor. "Det är inte lämpligt, det är kränkande" tyckte någon häromsistens. Frölundalaget motade bort anklagelsen med orden: "Vi ändrar inte våran logga". Rätt tycker jag!
 
Hur kommer det sig att så många människor börjat bli så känsliga och lättkränkta? Ja, inte vet jag, men fortsätter det så här så kommer exempelvis Janne Josefsson på Uppdrag Granskning att bli arbetslös vad det lider. Likaså alla undersökande och grävande journalister. Tänk om Richard M. Nixon sagt att han kände sig kränkt, när hans hejdukar, gjorde inbrott i demokraternas kontorsbyggnad Watergate, den 17 juni 1972. Tänk om Nixon hade gråtit ut, när de två journalisterna Bob Woodward och Carl Bernstein, publicerade sitt avslöjande i Washington Post. Som tur var så gick rättvisan segrande ur striden. Som väl alla känner till, så var Richard Nixon också tvungen att avgår från sin post. För vem vill ha en bedragare i maktens korridorer?
 
Jag kände mig otroligt kränkt när jag häromveckan blev snuvad på en parkeringsplats på COOP i Piteå. Men jag bestämde mig för att ta det som en man.
 
Roger Lindqvist.
 
Börje Salming har fått på moppo, för att han iklädde sig rollen som
Sitting Bull. Salming gjorde det för en god sak. Men si det hjälpte inte.
Någon har höjt sin stämma och förklarat olämpligheten i det hela.
Någon känner sig kränkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0