Geson Familjen - Billy Gezon

Familjen Geson: Billy Geson, Håkan Lundqvist, Anki Karlsson, Lisa Åström
och Peter Milefors.
 
(Ur Kåbe Lindéns nöjeskrönika. Piteå-Tidningen Lördagen 23 november 1974).
I samband med invigningen av Stockholmsbörsen för en tid sedan hade jag glädjen att få dansa till ett nybildat, fräscht och skönt dansband - Familjen Geson, eller Geson Family som gruppen kallar sig utomlands. (Och där har dom varit mycket den senaste tiden: Spanien, Holland, Västtyskland, Norge exempelvis). Om du tycker att namnet verkar bekant, så beror det kanske på att det har anknytning till gruppens centralfigur, Billy Geson. Den duktige fd. Gimmickssångaren och även tidigare i Moonlighters. Billy är inte bara min hustrus stora svenska sångidol (och säkert många andras också) utan tillika gruppens skivproducent.
 
Familjen Geson är en grupp som du säkert kommer att få höra talas om ofta i fortsättningen, så en liten presentation av övriga familjemedlemmar kan därför vara på sin plats. Jag börjar väl med damerna, eftersom det faktiskt finns två sådana i bandet. Anki Karlsson, spelar tenorsax och skriver texterna till gruppens egna låtar. Lisa Åström, som spelar trumpet och gitarr och tonsätter Ankis texter. Även åt andra artister och orkestrar när andan faller på. Har vunnit många amatörvokalisttävlingar. Håkan Lundqvist, eller H-ken Lund, som han brukar kalla sig i dom här sammanhangen spelar orgel och gitarr. Rutinerad turnémusiker, är den som svarar för gruppens ofta mycket avancerade arrangemang och skriver också skivbakgrunder till andra artister. En trumslagare hade familjen Geson problem att få tag i, innan man hittade Peter Milefors i Göteborg. Det räckte med en timmes övertalning innan han packade sina trunkar och följde med Billy och co upp till Stockholm. Spelade tidigare med Lefvande musik.
------------------------------------------------------------------------
 
FAKTA---------------------------------------------------------------------
Billy Gustafsson (tog sig senare Gezon) föddes 1946 och gick bort i januari 2014.
Billy Gezon var en högst superkompetent musiker, som turnerat med de flesta.
Jan Höiland & The Falcons, Jerry Williams & The Violents, Larry Moon & The Moonlighters,
Gimmicks, Magnus & Brasse, Lill Lindfors, Cornelis Vreeswijk, Tommy Blom,
Lenne Broberg, Rock-Ragge m. fl.
 
Roger---------------------------------------------------------
 

Kommentarer
Postat av: Torsten Myrgren

Hej,
I Hudiksvalls Tidning står idag 9/8 -21 ett reportage om Lisa Lampert f.d. Åström. Hon har gått i pension och tidningen uppmärksammade detta. Lisa lirade ju bl a med Billy Geson Gustafsson. Vad som saknas i din text är att Billy, förutom att vara en otroligt duktig sångare, var en utmärkt basist!
Nu finns inte BG bland oss längre men hos oss lite äldre lever minnet kvar!
Med vänlig hälsning
Torsten i Glada Hudik

2021-08-09 @ 09:35:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0