Alice Babs blir hemmafru...

Alice Babs tillsammans med dottern Titti. Alice får mera tid med familjen,
sedan hon lämnat Swe-Danes. Men hon slutar inte sjunga!
 
Den populära trion Swe-Danes sjunger på sista versen. Trion spricker i höst som bekant - Alice Babs har ju beslutat sig för att bli hemmafru. Det innebär inte att hon slutar sjunga. Men hon tänker ransonera sina framträdanden i fortsättningen.
 
Swe-Danes tar just nu "ett glatt farväl" i Göteborg och innan det är dags för upplösning kommer trion också att en sista gång framträda i kungliga huvudstaden i oktober. Det finns en scen i Swe-Danes avskedsföreställning, där alla tre ligger i ett hölass och sjunger. Man ser bara tårna och fötterna vicka ikapp med musiken, medan de sjunger, men till slut dyker de upp och hoppar barbenta från hölasset ner på scenen.
 
Alice verkar att trivas speciellt bra i den scenen. Hon stortrivs också med att ha sommarparadiset på Gottskär inom räckhåll. Med bil och båten "Olivia" tar hon sig dit - den här gången har hon barnen Titti och Lasse med "i bagaget". Och Alice är sig lik, fräsch och naturlig som under alla 22 åren, som gått sedan hon debuterade.
 
Nya anbud från Amerika
    - Inga mer Amerikaanbud?
    - Visst har vi det. Vi kunde åka över när vi ville igen, men det vill vi inte. Det är för mycket folk inom showbusiness som lever på branschen: det är en manager och hans assistent och en man som håller kontakt med reklambyråerna o.s.v. Men visst beundrar jag en hel del inom amerikansk showbusiness - speciellt "Ludde" Armstrong, som hållit sig lika bra genom alla dessa år, och Judy Garland, som kom tillbaka efter sina svåra år.
    - Varför inte sluta, då man är på toppen? Vi skulle säkert kunna hålla på många år till, men en dag kanske det kommer en nedgång och klättringen uppåt igen är mycket svår - se bara på undantaget Frank Sinatra, som var hur nere som helst vid sitt Sverigebesök, men sedan åter har blivit kung i branschen.
 
Fortfarande sånglektioner
    - Det är klart att jag inte kan sluta sjunga. Jag kommer att sjunga in skivor och göra framträdanden i TV. Men jag kommer att ransonera mina framträdanden. Jag vill inte stå på samma scen i flera månader och riskera att bli mer och mer robotmässig i mitt framträdande. Jag vill ge det bästa åt publiken. Det kan jag inte göra om engagemangen blir för långa.
    - Tar Alice Babs sånglektioner?
    - Ja, det gör jag verkligen fortfarande. Man måste skola rösten så att man kan behärska den vid olika typer av framträdanden. Det tror jag är nödvändigt.
-----------------------------------------------------------------------
NORRA VÄSTERBOTTEN ¤ Den 31 augusti 1961.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0