Domus-bygget startar redan i oktober i år

Pitekonsum kommer att flytta special- och livsmedelsaffären från Storgatan
till denna försäljningshall vid Uddmansgatan under den tid nya varuhus-
bygget pågår. Bygget beräknas starta under oktober månad.
 
Konsums Domus-bygge i Piteå sätts i gång till hösten.
    - Om allt går efter beräkning börjar bygget i oktober, omtalar konsumchefen Henning Boström för Piteå-Tidningen. Och under samma förutsättning skall man vara klar ett år senare, efter att ha investerat bortåt tre miljoner i kvarteret mellan Storgatan och Prästgårdsgatan.
 
Redan för ett tag sedan började man förberedelserna genom att uppföra en stor försäljningshall vid hörnet av Uddmansgatan och Hamngatan, nedanför posten. Special- och livsmedelsavdelningarna från butiken vid Storgatan skall överflyttas dit under byggtiden, medan däremot restaurangen stängs. Det anses allt för omständigt att flytta en sådan rörelse.
 
Konsumbygget vid Aronsgatan blir ett stort komplex, som bland annat gör att den nuvarande parkeringsplatsen reduceras till endast en mindre del vid Prästgårdsgatan. Varuhuset kommer att omfatta cirka 800 kvm, och livsmedelsavdelningen 270 kvm. I källarvåningen kommer bageriet att ligga, liksom troligen även byggtjänst, plus givetvis lagerutrymmen. I övervåningen blir restaurangen inrymd liksom tidigare.
    - Vi har fått tillstånd att börja i oktober, och vi räknar med att kunna släppa ut bygget för entreprenad i slutet av augusti, säger herr Boström, som har åtskilligt att stå i under förberedelserna. Det är ingen enkel sak att planera ett så stort bygge, även om man har Domus-expertisen bakom.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 2 augusti 1961.  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0