Tänk dig för innan...

Innan man/jag/du avfärdar en annans åsikt/lösning som "skit",
kom istället med en egen konstruktiv lösning.
 
Jag tror den här sortens argumentering, är rätt så vanligt förekommande. Det är rätt så "behändigt" att genast avfärda en annan persons åsikt eller lösning i en fråga, med att totalt förkasta, och ibland också håna. När två heller flera inblandade parter, försöker sig på att lösa ett uppkommet problem, är det allra bästa att man tillsammans kommer fram till en positiv lösning. Men på varje arbetsplats och även ute i det "lefvande livet", finns ju även den personlighet som jag här kallar för "Tvärvigg". En personlighet som för det mesta redan bestämt att allt är skit, innan ens han/hon fått alla papper på bordet i frågan.
 
Jag personligen accepterar att någon har andra åsikter i en fråga, naturligtvis. Men är lite betänksam när den motsatta parten endast förkastar, och icke kommer med någon slags egen lösning på problemet. Resultatet blir i stort sett, att man står och dunkar sitt huvud blodigt i ett hörn, istället för att lyfta blicken och istället komma med eget alternativ. Summan av kardemumman blir en onödig negativ energi som inte gagnar någon av de inblandade.
 
Såja, nu blev det sagt, och hjärtat blev lättare. Ja, jag blev genast 12 kilo mindre tung. Idag behöver jag inte ut på promenad, det räcker kort och gott att motionera sina fingrar på tangentbordet. En lindrigare form att hålla sig i trim. Med detta inlägg försvann all jul- och nyårsmat i ett enda huj! Oj, va´skuj!
 
Roger.
 
 Tjalle Tvärvigg.      
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0