LIVET

Sent en natt dyker en massa ord upp i mitt huvud. Det är så pass mycket att jag bestämmer mig för att "rensa ut" orden ur "hårddisken". Jag sätter mig vid köksbordet med mitt block, och klockan är rätt så sent slagen. På morgonen ser jag ett anteckningsblock ligga på köksbordet. Jag kommer då ihåg att det var nattens tankar som fanns nedskrivet på kollegieblockets blad. Tittar på det nedskrivna som jag först tänker kasta bort, men tänker sedan om, och behåller det. Någon mening måste det ju ha, eftersom jag yrvaken satte mig för att enkomt skriva ned det hela.
 
Om det verkar lite osammanhängande kan det bero på att jag kanske fortfarande var i drömmens värld när det hela skedde.
 
"Livet är så stort och i bland så ofattbart. Det handlar om det liv vi alla lever, och det liv man inte lever. Det handlar om svåra val men i bland också betydligt lättare val. Det handlar om olika sorts vägskäl man möter, och vilka vägar man skall gå. Alla vill väl gå den rätta, fast det alltför många gånger blir kanhända den orätta.
 
Det handlar om kärlek, om ångest, kvalfyllda nätter när tankarna står i kö för att få komma fram. Livet består av mycken glädje, både ren och stor, så man blir alldeles matt i hela kroppen. Livet handlar ju om så mycket mer än det nyss uppräknade. Så mycket att man blir yr av bara tanken. Livet handlar till syvende och sist om att ha en dräglig tillvaro där det finns utrymme att älska sin nästa såsom sig själv".
 
Tja, detta blev resultatet av min nattliga funderingar. Blir man klokare på dessa tankegångar, och vet man vad jag egentligen menade med detta? En sak vet jag, jag stöp i säng och somnade omedelbums.
 
Roger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0