Stormvarning utfärdad!

Överst: Solgubben som en gång satt på vårt hus i Övremarken.
Underst: Lindqvist-gubben som tog solen med sig till den
lägenhet vi bor i idag.
 
Med två 25-kilos tyngder fastspända omkring mina fötter, så begav jag mig ut i den bittra verkligheten. Vindarna ryckte och slet i min kropp, och i den stunden kändes det bra att ha mina cementtyngder fastsurrade vid mina fötter av storlek 41. För det skulle ju sett alldeles galet ut, om Lindqvistar´n blåst iväg och fastnat uppe på Hortlaxkyrkans topp. Nåja, Hortlax hade i den stunden blivit en sevärdhet rikare. "Lindqvist på toppen" hade blivit en turistattraktion. Men såååå skojigt ska vi inte ha det. Åtminstone inte i dag.
 
När hustrun kom med förslaget att dricka kaffe ute på balkongen, så gjorde jag som jag brukade; jag höll med. Eftersom jag har en mycket klok hustru, så litar jag på hennes omdöme. Men i dag sviktade omdömet rätt kraftigt. Kära hustrun köpte häromdagen en flaska rengöringsmedel: "Cillit BANG". Varför hon köpte detta, kan endast skyllas på den - i mina ögon - förfärliga TV-reklamen. Nåväl, i dag ville hon att jag skulle testa den. Som jag redan berättat, är jag efter dryga 30 år, en väluppfostrad äkta man, därför gjorde jag som hon befallde. Bettan befann sig i badrummet för att ge mig viktiga instruktioner. Jag började med att skaka på flaskeländet. Sedan satte jag mitt pekfinger på avtryckarknappen. Inget hände! Det var tyst som i en grav från äldre stenåldern.
 
Jag fortsatte skakandet - dåååå kom innandömet farande ut. Min hustru började hosta, jag började hosta. Jag vände mig i min frustration till min lagvigda, och frågade om det möjligen var DDT i hennes inköpta flaska. Hon bedyrade att så icke var fallet. Det enda hon sa var att: "Jamen så där är det ju inte på reklamen". "Kära du", sa jag, fortfarande hostande, "Det är aldrig som på reklamen, aldrig"
 
Vad TV-reklamen glömt, är att upplysa eventuella köpare att även ha gasmask på sig när man använder "Cillit Bang". Eller att firman som saluför helt enkelt bifogar en stycken gasmask vid inköpet.
 
Hostandet har nu avtagit. Cillit Bang-flaskan har ställts i skamvrån. Och där kommer den också att få framleva sina dagar. I morgon måste jag ut på stan för att köpa två gasmasker. För man vet ju inte, när hustrun kommer med order att jag återigen skall inställa mig för badrumsrengöring.
 
Ha nu en trevlig helg alla NI därute. Och kom ihåg en sak: om ni också ska köpa Cillit Bang, glöm då icke att även köpa gasmask.
 
Roger.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej
Tack Roger för dagens skratt!
Har också gått på reklamen med Cillit Bang.
Glömde köpa gasmask.
Hälsa Elisabeth

Svar: Tack...
Roger Lindqvist

2014-03-15 @ 14:19:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0