Det sovande folket

Det sovande folket var namnet på en bok som Fredrik Reinfeldt skrev en gång. Jag har inte läst den, och om jag känner mig rätt så kommer jag nog heller aldrig att läsa den. Reinfeldt var en strålande politiker - om man nu tyckte som han. Vilket jag inte gör. Men som sagt, han var duktig på det han gjorde - för SITT parti.
 
Under andra världskriget uppmanades befolkningen att inte prata bredvid mun, pga risk att utländska inflitratörer/spioner skulle lyssna. Nu har det gått ett "par år" sedan kriget tog slut, men den svenska befolkningen fortsätter att tiga. Det pågår censur här i landet i våra tidningar, och massmedia överhuvudtaget. Något som gör mig väldigt upprörd. Läser man t ex norska och danska tidningar kan vi få en bild av hur man ser på oss i andra länder. Jag läste en sån tidning häromdagen som verkligen fick mig att studsa till. Censur är en allvarlig sak som kan få de mest katastrofala följder. Tigandet gör inte saken bättre, då har dessa maktpersoner fått oss precis dit dom vill.
 
I våra medborgerliga rättigheter ingår faktiskt att vi får ha åsikter, för dem som nu inte trodde det. Så öppna era munnar och sjung ut!
 
Roger.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0