En fin kompis och vän finns inte mera...

För ca ett år sedan förlorade världen två män i alltför ung ålder. Min musikantkollega Stefan Engman avled efter en tids sjukdom. Sörjd och saknad av många. Vid ungefär samma tidpunkt försvann min barndomskamrat Per Sundkvist, också han hade drabbats av sjukdom. Även Per lämnade ett stort tomrum efter sig.
 
Tidigt i måndagsmorse dog min gode vän Ulf Lindlöf. Det är nu ca två veckor sedan som jag gjorde ett besök hos Uffe. Han skulle hjälpa mig att scanna några bilder. Vårt gemensamma intresse under några år har kretsat omkring vår stads historia, och Uffe var en riktig eldsjäl i sammanhanget. Det Uffe inte kunde om Piteå var inte värt att veta. Uffes intresse väcktes redan i tioårsåldern, när han med sin kamera gick runt i Piteå hamn och fotograferade. När det i somras blev dags att göra en bildutställning, var Uffes bilder naturligtvis med. Och jag brukade puffa honom att ta fram ytterligare rariteter i sin stora samling. Tillsammans med ännu en kollega, Leif Lidman, har vi tre tillsammans mötts många gånger i Ulfs och Vanjas hem, där vi över kaffe och fikat fört samtal om det gamla Piteå.
 
Nu är Uffe borta, och det känns tomt och bedrövligt. Så sent som idag har jag och Leif lagt bildutställningen "Piteå från förr" i en malpåse. Bilder som även Uffe varit med och valt ut. Uffe är borta, medan vi andra skall fortsätta den där vägen som vi alla går på. Men idag känns vägen som en alltför lång och seg uppförsbacke.
 
Vila i frid Uffe!
 
Vi glömmer aldrig dig!
 
Roger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0