Att sila mygg och svälja kameler...

Vi dribblar och schabblar med ord hit och dit - ord som vissa tycker "smakar" rasistiskt. Man klipper och man klistrar hej vilt, man försöker dölja de s.k. "misstag" som gjorts genom historien, detta genom att helt enkelt utplåna dem. Det är rent löjeväckande åtgärder som får mig att allvarligt börja ifrågasätta dessa ansvariga klipp-personers mentala hälsa. Men den stora och växande skara av presumtiva mördare och banditer, som hyser de mest fasansfulla tankar om sina medmänniskor, om dem säger man ingenting.
 
De unga män som som en gång fick en ny chans att med sina familjer komma till Sverige, och som öppet sympatiserar med ISIS, drar nu iväg en efter en. Deras mål är att ansluta sig till den mordiska armé som vi sällan heller aldrig sett maken till i modern tid. ISIS har i dag 2014 blivit till ett stort globalt problem, där andra länders makthavare slår näven i bordet och vägrar dem återinresa i sina länder. I Sverige anno 2014 låter vi saken bero.
 
Tror då någon att dessa unga män, och även kvinnor, per automatik stänger av sina fanatiska tankegångar när de återinträder över landets gränser? Absolut icke! ISIS budskap till sina soldater är att fortsätta den blodiga kampen i sina nya hemländer. Det innefattar mord och terror.
 
Jag blir personligen både illa berörd och ibland skrämd av vad dessa galningar är i stånd att åstadkomma. Jag lever i ett av världens mest fredliga länder. Vi är kända som ett land med ett stort hjärta och humanitärt engagemang, som genom seklers gång gått i bräschen för de mänskliga rättigheterna. Självklart skall vi fortsätta de kampen för en värld under fredlig flagg. Också en kamp mot orättvisor och rasism. Men jag har ett krav: Vi måste alla medborgare hjälpas åt att dra vårt respektive strå till stacken. Vi måste även respektera varandra. Om inte - ja, då vet jag inte hur detta skall sluta. Kriminella handlingar och missgärningar kan vi aldrig att acceptera!
 
Men säg mig då, vart går gränsen för vad som vi i dag kallar för rasism? Pippis pappa som var negerkung i Söderhavet? Heller de brutala åsikter som ISIS-sympatisöerna har och predikar?
 
Roger Lindqvist.
 
Pippis pappa, negerkungen i Söderhavet hur illa gör han oss?
 
ISIS en mordarmé vars mål är att mörda alla otrogna.
Hur pass rasistiska är deras budskap kontra pappa
negerkungen?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0