Bröderna Roos /1970

Skall brödratrion på bilden, Anders, Kjell och Sven-Åke med efternamnet Roos,
från djupa Hälsningeskogarna förorsaka en ny "Roos-feber" - med sin debutplatta.     
 
Efter tusentals bilmil, som en jojo i Sveriges parker från Lappland i norr till Skåne i söder, lägger Arne "Rosen" Qvick av som proffs. - Jag passar inte för det här livet, säger Arne. Nu blir jag elektriker igen och åker ut bara över helerna eller någon enstaka annan kväll, om engagemangsplatsen ligger nära.
 
Arne "dem hemkäre" har talat. Han har sjungit ihop en vill åt sig och frugan Ethel och sonen Thomas. Och åtskilliga slantar åt Gunnar Sträng. Nu tycker han som sagt att det räcker med kringflackandet. De stora tysta skogarna kallar och de hälsingska vattnen väntar på Arnes krokar. Se´n hjälper det inte att fansen runt i landet skriver bevekande brev i massor för att få ut "rosenkavaljeren" på turnéer igen.
 
Men samtidigt som Arne drar sig tillbaka från proffslivet överlämnar han en "gåva" till hela svenska folket. I sina (vilda) hemtrakter har han gjort ett artistfynd. En brödratrio som spelar och sjunger på ett för alla åldrar tilltalande sätt. 18, 13 och 11 år unga är grabbarna, som gjort stor succé i Arnes program hemma i Hälsingland. Så stor att de i dagarna fått göra en grammofoninspelning. Vad pojkarna heter?
    - Ja, men det är väl självklart när upptäckaren heter Arne Qvick: de heter ROOS...
-------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 30 oktober 1970.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0