Gunnar Siljabloo Nilsson /1968

Många av oss minns säkert Gunnar "Sil-ja-bloo" Nilsson.
Länge har han varit borta från estraden, men har nu kommit
igen i samma medryckande stil som tidigare.         
 
Nu träffas Sil-ja-bloo i Skånska Lasses program.     
 
Tio onsdagskvällar bjuder TV på direktsänd underhållning i programmet Onsdagsträffen från Malmö. Det är Lasse Holmqvist som varje vecka samlar fyra olika medverkande i studion.
    - Vilka det blir är en överraskning, säger man på Malmö-TV. Det blir mera spännande så. Men nyckelorden för serien är "avspänt" och "trivsamt". Man ska försöka få lugna och mysiga program.
    - Det får inte bli jäktigt fast vi bara har 40 minuter på oss, säger producenten Bengt Roslund. De medverkande ska helt enkelt sitta och umgås med TV-tittarna.
 
Tre artister plus någon annan person utanför nöjesvärlden och teatern, är det meningen att vi ska träffa varje gång. Programmen sänds direkt. Det blir inga längre artistnummer och absolut ingen form av nummerrevy. Man ska också våga sig på en del improviserade saker. Många tillfrågade artister blev lite nervösa vid tanken på ett direktsänt program, erkänner man på MalmöTV, men många tyckte också att det skulle bli både roligt och spännande.
 
Det blir dock inget provinsiellt över "Onsdagsträffen". Ingen speciell skånsk känsla om inte avspändhet ska föreställa speciellt skånskt. De medverkande hämtas från alla delar av landet och även från Danmark och Norge. Scenbilden i "träffen" blir villa- och vinterträdgårdsmiljö. Fasta medverkande blir, förutom Lasse Holmqvist själv, Staffan Åkerbergs orkester. Där återfinner vi också en gammal bekant, underhållare, jazz - och showmannen Gunnar "Sil-ja-bloo" Nilsson med klarinett och stämband. Han kommer mestadels att höras i bakgrunden men släpps också lös i en del solonummer. Gunnar Nilsson har varit borta från estraden i några år men på senare tid kommit igen med besked.
 
Producenten för "Onsdagsträffen", Bengt Roslund, sysslar annars med kulturprogram och framförallt, religiösa program. Han tycker att det är roligt att utvidga sitt verksamhetsfält lite. Dessutom känner han och Lasse Holmqvist varandra sedan förut. De samarbetade bl a i TV-kursen som försökte lära oss danska.
TV kl. 20.15.
------------------------------------------------------------------------------------------
NORRA VÄSTERBOTTEN ¤ Den 11 september 1968.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0