Åsa Romsons påhopp på vita män...

Åsa Romson, Miljöpartiet.        
 
I somras gjorde miljöpartiets Åsa Romson ett minst sagt kontroversiellt uttalande, i Almedalen, vilket jag citerar här:
 
"Man kan nästan misstänka lite grann att det hänger ihop, att om det bara sitter vita heterosexuella män vid makten, då bygger man också ett samhälle som passar bäst för vita, heterosexuella män. Och det blir så fel! För de flesta av oss, de allra flesta av oss här, vi är inte vita, medelålders heterosexuella män. Vi är människor, och det betyder att vi har lika värde. Men vi är olika på alla möjliga sätt."    
 
Betänk OM Åsa Romson bytt ut vita män mot svarta kvinnor, då hade det blivit på detta sätt:
 
"Man kan nästan misstänka lite grann att det hänger ihop, att om det bara sitter svarta homosexuella kvinnor vid makten, då bygger man också ett samhälle som passar bästa för svarta, homosexuella kvinnor. Och det blir så fel! För de flesta av oss, de allra flesta av oss här, vi är inte svarta, medelålders homosexuella kvinnor. Vi är människor, och det betyder att vi har lika värde. Men vi är olika på alla möjliga sätt".     
 
OM hon sagt så hade Åsa Romson två sekunder efter avslutat tal, blivit anmäld för hets mot folkgrupp, samt för evigt stämplats som rasist. Och vi kan endast ana hur tidningarnas löpsedlar sett ut dagen därpå. Åsa Romson hade även förklarats politiskt död för all framtid.
 
I och med detta uttalande, så har Åsa Romson skapat sk ringar på vattnet. I och med hennes minst sagt uppmärksammade påhopp, så har även Åsa Romson visat för sina medsystrar/bröder i partiet samt även alla andra runt om i landet, att detta är ett helt legalt sätt att bemöta "vita medelålders heterosexuella män".
 
I en diskussion härförleden, när den kvinnliga motpartens argumentation började så sakta att tryta, blev jag "antastad" med just de här orden som tidigare nämnts. Ett bevis om något att talet fick den önskade effekt som Miljöpartiet och Åsa Romson står bakom.
 
Roger Lindqvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0