"Hä jär nage fel inne mössa!"

När min far i bland tyckte att det bar iväg åt fel håll därute i världen, i nån speciell situation, och det sunda förnuftet lyste med sin totala frånvaro, så brukade han säga det där orden som ses i rubriken till detta inlägg. "Hä jär nage fel inne mössa!" (Det är nåt fel i mössan). Och pappas ord är något som jag mer och mer har börjat hålla med om, de senaste åren. I vår iver att hela tiden vara tvungna att göra rätt, i varje sekund och minut, så kan det bli rätt ansträngande att vara en vanlig människa.
 
Jag kan tycka att det är snudd på stor dråplighet, när män och kvinnor måste hälla en hel hink med vatten över sitt huvud. Bara för att man måste visa att man är med i matchen. I tidningar och television visas de senaste trenderna som nån (ursäkta) knäppgök hittat på. Sen så sprids detta som en smittosam sjukdom runt världen. Är vi då så lättledda att vi alla måste göra samma grej? Jag är fullt övertygad om, att skulle en person uppmana andra att sova i en soptunna fem veckor i sträck, ja, då skulle miljoner andra göra samma sak. Vi skulle överhopas av "soptunne-bilder" från världens alla hörn och kanter.
 
Inte undra på att många länder lever under diktaturstyre. Så pass lätt som detta tydligen är att manipulera människor runt vår jord.
 
Roger Lindqvist.

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Vilken lysande reflektion! :)

2014-09-24 @ 08:15:04
Postat av: Roger

Tack Elisabeth!

2014-09-24 @ 15:02:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0