I den fria debattens Sverige

Tänk vad vi älskar att klistra etiketter på andra personers pannor. Vi njuuuter i fulla drag! Har han/hon sagt det eller det; fram med klistret och etiketten och så SMASK i pannan. I somras visade hockeylaget Kiruna IF upp sina nya regnbågsfärgade matchtröjor. Syftet och tanken bakom, var att slå ett slag för alla de hbtq-personer och deras rätt till lika värde. En strålande fin och hjärtlig tanke i den onda värld som vi lever i. Men... nu har vissa av lagets sponosrer, funktionärer m. fl. sagt adjö till sitt forna lag. Varför? Det spekuleras i att orsaken är regnbågströjorna. Det dröjde dock inte länge innan journalister och tidningskrönikörer snabbt var framme, ivrigt letande i sina skrivbordslådor efter sina obligatoriska etiketter. När de så småningom fått fram sina buntar, klistrades dessa omgående fast på de som flytt klubben. På de flesta kunde man läsa: "homofob". Ett populärt ord när någon råkar tycka något helt annat i denna känsliga fråga.
 
I såfall är det många i prästerskapet som ständigt går omkring med en etikett i pannan. Så även på vanliga medel-svenssons. Privat har jag inget problem med homosexuella. Men det jag tycker är lustigt i denna debatt, är hur fort respektive person får sig tilldelat en etikett. Etikettklubben fortsätter även i framtiden att både klippa och klistra, var så säkra. Det finns ingen hejd på deras fantasi. Samtidigt är det viktigt att säga, att alla är vi lika. Vi är människor kort och gott, som min kära morfar säkert skulle sagt.
 
Må väl därute - Ni är alla så betydelsefulla!
 
Roger.
 
Regnbågströjan.               
 
Bild: Aftonbladet.

Kommentarer
Postat av: jeanette

Jo visst är det tokigt när folk kallar, rakt ut andra för vad de är. Flyr man en klubb på grund av att man visar stöd för HBTQ-frågor, vad är man då, om inte homofob,tänker du då? "har bara en annan åsikt". Men det är väl grejen? Är man emot att homosexuella ska ha lika rättigheter- så är det inte "bara en annan åsikt", det är att särbehandla någon negativt, diskriminering, utifrån en sak som inte borde påverka personens kunskaper, eller förmåga att spela t.ex hockey eller fotboll. Därmed är man faktiskt homofob, för man är rädd/ogillar homosexuella (och övriga som man inte kan "förstå"). Det är allvarligt i mina ögon. Stor Creds till Kiruna som tog detta initiativ, jag hoppas de klarar sig utan dessa sponsorer och inte behöver vika ner sig för människor som inte tror på lika värde. Ha en bra dag Roger!

Svar: Ja, du Jeanette, kul att du har åsikter. Det har jag med. Och jag är helt övertygad om, att hade jag berättat att jag i morse åt fil och flingor till frukost, hade du säkert haft åsikter som detta också, som kunnat fylla 100 A-4-sidor. Vill man missförstå, då missförstår man, med råge. Inlägget har egentligen inget med homosexualitet att göra. Vad jag vill få fram är det smått komiska i att alltid sätta in människor i olika sorts fack. Undrar vilket fack du tillhör? "Åsiktsförföljare" finns det gott om. Detta menat, att när ens egna åsikter inte "går hem" hos andra, då är det bara fram med storsläggan och SLÅ in detta i den andras huvud. Det är just där som pudelns kärna ligger: ÅSIKTSFRIHETEN! Jag förväntar nu mig en romantjock tillrättavisning av dig. Får väl sitta här och invänta... joo, ha en bra dag du också, Jeanette! Mvh/Roger.
Roger Lindqvist

2014-09-25 @ 07:25:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0