Nyårsgåva till handikappade i Piteå

Hjälp Lions och Köpmannaföreningen med insamlingen, uppmanar
Henry Hedström, Fritjof Lundman och Erik Lundqvist som repre-
sentanter för organisationen.    
 
Lions Club och Köpmannaföreningen i Piteå har tagit ett vällovligt initiativ för att hjälpa de handikappade inom Piteå vidgade stad. På nyårsafton hoppas man kunna överlämna en check på 32.000 kronor, som i första hand skall gå till hälsoresor för de handikappade men även i form av annan hjälp. För att få in dessa pengar så kommer Köpmannaföreningens medlemmar att sälja gåvobevis för en krona styck i varenda affär i Piteorten. Med gåvobeviset följer en tipskupong där alla får chansen att vinna tre flygresor till Italien. Från jul t.o.m. nyårsafton övertar Lions försäljningen av gåvobevisen.      
 
    - Vi har länge funderat på att göra en satsning i den riktning vi nu beslutat och vi hoppas att på detta sätt kunna hjälpa de handikappade inom Piteorten. En hjälp på de ställen där inte samhället räcker till, säger Köpmannaföreningens ordförande Fritjof Lundman.
 
Kommande måndag sätts försäljningen igång av 32.000 gåvobevis, som kostar en krona per styck. Försäljningen skall ske via alla Köpmannaföreningens affärer och mellan jul och och nyår skall Lions medlemmar gripa in och göra slutspurten på försäljningen. Alla pitebor skall få chansen att ge sitt bidrag. På nyårsafton när piteborna går i festyra och dansar i samtliga sporthallar kommer Lions medelemmar på besök och säljer gåvobevisen.
 
Med dessa gåvobevis följer en tipskupong. De som tippar alla rätt får chansen att vinna en flygresa. Tre flygresor utlottas och de är helt skänkta av Köpmannaföreningen. Behållningen från försäljningen av gåvobevisen går alltså oavkortat till de handikappade. Arrangörerna har satt målet till 32.000 kronor, alltså en krona per invånare i den vidgade staden.
 
Det blir Lions club som tar emot checken och sedan skall de i samråd med myndigheter och läkare se till att medlen kommer väl till pass. Det finns många handikappade inom Piteorten. Man har påbörjat en inventering men vet ännu inte hur många det är. En preliminär siffra säger att det bl a finns ca 200 svårt handikappade ungdomar. Om än samhället gör sitt bästa för dessa så är det många som kommer i skymundan. Här har alltså vi alla friska chansen att göra en insats att stödja ett verkligt lovvärdigt initiativ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Onsdagen den 30 november 1966.
 
PS. Köpmannaföreningens ordförande Fritjof Lundman, hade ICA-butik i Hortlax tillsammans med sina tre syskon: Tyra, Sigge och Bengt Lundman. /Roger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0