Varför agerar ingen?

Här kommer dom! Män i sina svarta mördarskrudar. Beredd att avrätta
oliktänkande män, kvinnor och barn.                       
 
GP: "Rekryteringen av unga män från nordöstra Göteborg till striderna i Syrien fortsätter. Hittills uppskattas 20 svenskar ha dött i striderna och rekryteringen sker löpande. I förhållande till befolkningsmängden ligger Sverige trea bland europeiska länder med flest medborgare som krigar i Syrien. Bara Belgien och Danmark har fler".      
 
I går diskuterades om Anders Behring Breiviks önskan om att få grunda ett fascistiskt parti. Varje frisk och normal människa med stor självbevarelsedrift, får svåra kväljningar när man hör detta. Samma typ av avsky borde vi väl även känna mot den blodiga utrensningen som pågår i Syrien? Frågan är: VARFÖR tillåts dessa fanatiker att åka? VARFÖR tillåts de komma hem som om inget hade hänt?
 
Vi gör ett exempel: släpp ut de 20 farligaste mördare, våldtäktsmän, pedofiler ur Kumlabunkern m. fl. fångvårdsanstalter i vårt land. Låt dem ströva fritt på våra gator och torg. Låt dem inställa sig efter en tid, där de hör hemma,  d.v.s. i häktet, om de nu behagar. Utrusta dem med tunga vapen. Vad skulle vårt svenska samhälle tycka och tänka? Förhoppningsvis bunta in dem där de kriminella elementen hör hemma, det vore ett 100 procentigt krav.
 
Vi har lärt oss genom åren, att i det "neutrala landet Sverige" säljer vi inga vapen till krigsförande länder, icke heller till diktaturregimer med våld och förtryck på agendan. Men vi låter unga hormonstinna fanatiker åka på "charterresa" med tur- och returbiljett till en av de värsta oroshärdar i modern tid. FN:s vice generalsekreterare, tillika diplomaten Jan Eliasson, uttryckte sig häromdagen i en intervju, som väldigt bekymrad, när frågan kom på tal. "Det värsta han någonsin varit med om", enligt utsago. Kom ihåg att Jan Eliasson varit med i många år, med många besök i olika typer av oroshärdar, världen över.
 
Hur länge ska vi vänta innan det händer ofattbara tragedier i vårt land? "Blod skall flyta" lyder hotet från den Islamska Statens talesman. Norge står fnv under allvarliga hot om terror. Den sunda tanken säger mig: Agera NU - innan det blir försent!
 
Roger Lindqvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0