Du är en hora!

Hashim Salad Elmi, är ordförande i svenska somaliska stödföreningen i Rinkeby. Han är smått förtvivlad att så många muslimer har radikaliserats där han bor. Männen hånar de kvinnor som inte täcker sitt huvud, och ropar högt: HORA!
 - Det har gått så långt att man knappt törs vädra sina åsikter i det land som skall kallas för demokratiskt. Då menar jag alltså Sverige. Det håller på att koka över, rättare sagt. Medborgarna sover. Ingen törs något längre. Det här är resulatet av våra politikers misslyckande med integrationen, säger han.
 
Mona Walter, en gång troende muslim, slängde sin slöja och konverterade till kristendomen i stället. På grund av detta, så lever hon i dag med en skyddad identitet. När hon tillsammans med SVT:s reporter, besöker Rinkeby, blir stämmningen snabbt hotfull. Att gå utan slöja upplevs som ett klart brott anser en stor grupp invandrarungdomar.
 - Men vi bor ju här i Sverige, säger reportern.
 - Det här är INTE Sverige, får hon till svars.
 
En C-politiker gjorde häromdagen ett uttalande. Han ansåg att den misslyckade integrationen är att likna med en cancer, som snabbt sprider sig. För detta har han kallats rasist.
 
Man kan väl tycka att det låter skrämmande och provocerande att höra att det land som vi kallar Sverige, i deras ögon inte är det. Det är ingen hemlighet att jag starkt ogillar den radikalisering som pågår i förorterna. Det är eller ingen hemlighet att jag också ogillar den kriminalitet som härskar både i Rosengård samt i andra storstadsregioner.
 
För några år sedan när Bosse Holmström fanns kvar på TV4 så gjorde han ett reportage om ett gäng invandrarkillar. De blygdes inte för att inför TV-kameran berätta vad det tyckte om "Svennehoror", eller "Svennar som skulle kyssa deras fötter" för att visa respekt. Vanliga svenska tjejer fick "skylla sig själva om de blev våldtagna". "De bjuder ju ut sig, när de inte bär slöja" var svaret. Sådana reportage törs inte TV4 eller nån annan TV-kanal göra i dag. Ändå är det deras jobb att skildra verkligheten. Inte undra på att det jäser. Vore jag journalist skulle jag skämmas, över att jag missköter mitt kall. De få som törs, blir snabbt förlöjligade. Man pratar om högerextremister, jodå det finns många av den varan. Men det finns även radikala personer långt ut på vänsterkanten också. Om dem talar ingen.
 
Roger Lindqvist.
 
Mona Walter lever under dödshot, detta sedan hon kastade slöjan,
och konverterade till kristendomen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0