Jag och Electra...

Husse med sin lilla älskling; Electra. En näpen korthårig Chihuahua.         
 
Jag har blivit med vovve! Alla påstår att min lilla Electra mest liknar en vanlig dammsugare. Men, nää..
Folk tittar så konstigt när jag är ute och rastar Electra. Häromdagen så åkte vi in till Piteå, lilla älsklingen och jag. Hon är så glad när hon får komma ut och möta andra små electror. Då vi vandrade Storgatan fram, så sneglade alla förbipasserande på mig och Electra. Folk kan vara bra konstiga i bland. Det verkar som om dom aldrig sett en husse med sin hund.
 
Likadant avogt bemött blev jag när vi anmälde oss till lydnadskurs på Brukshundsklubben i Piteå. När vi så småningom stod där, omringade av andra stora och små vovvar, så kände jag hur blickarna liksom etsade sig fast i pannan. Jag och lilla Electra klarade lydnadskursen galant. Som bevis fick vi ett diplom. För ca tre veckor sedan hände en rätt så obehaglig sak. Electra (som är glupsk till sin natur) råkade sätta en pingpong boll i sin hals. Hon var nära på att kvävas, stackar´n. I ilfart åkte vi in till veterinären i Öjebyn. Tur att dom kan sina saker. Han sa att pingpong bollen skulle komma ut "den naturliga vägen". Han fick rätt! Redan morgonen därpå, efter Electras frukost så kom den ut när vi gick vår vanliga promenad. Bollen har jag sparat som ett litet kuriosa minne.
 
Nu måste jag avrunda. Electra propsar på sådan uppmärksamhet. Hon vill allra helst sitta och gosa i min famn. Hon tycker om att bli kliad bakom det vänstra bakhjulet. På nätterna ligger hon mellan mig och hustrun i sängen. Ja, hon är ju för rar denna lilla underbara Electra.
 
 
Roger Lindqvist - stolt husse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0